Privatfly til romaer kostede 300.000 kr

Vild debat på nationen! om det pres serbiske romaer lægger på det danske asylsystem for tiden. DF vil have minister Bødskov i samråd

Rigspolitiet havde chartet en maskine af denne type fra Malmo Aviation, da der skulle flyves romaer hjem til Serbien tirsdag. Pris. 300.000. (screendump fra malmoaviation.se)
Rigspolitiet havde chartet en maskine af denne type fra Malmo Aviation, da der skulle flyves romaer hjem til Serbien tirsdag. Pris. 300.000. (screendump fra malmoaviation.se)

- De griner hele vejen hjem i flyet og har sikkert en bus klar til en retur-tur til 'De dumme Danskere..

Sådan skriver nationens! Claus E. i en kommentar til den tvangshjemsendelse 53 serbiske romaer fik fra Roskilde Lufthavn i tirsdags.

Se også: Grinende roma tvunget hjem: Tak for pengene

Og Claus er langtfra den eneste, der er forarget over trafikken fra Serbien til Danmark.

Røde Kors-medarbejdere og flygtningevennerne i Komiteen Flygtninge Under Jorden, bruger ord som 'misbrug af asylsystemet' og formuleringer som 'de tager pladser fra andre ansøgere', fordi serbere ikke får asyl, og kun får lov at blive fordi de søger om humantær opholdstilladelse i justitsministeriet. Ansøgninger, der også ender med afslag, men varer op til et år at behandle. Dansk Folkeparti kaldte i går justitsminister Morten Bødskov i samråd om problemet.

Læs:

Se også: Asyl-trick: Sådan får man all-inclusive i Danmark

Flere fly på vej
Partiets udlændingeordfører beder ministeren om at overveje, hvor klogt det er at EU lader serbere rejse ind i EU uden visum. Lige nu sidder der 412 serbiske romaer med endeligt afslag på asyl og venter på at blive fulgt hjem af dansk politi.

.- Og vi har en jævn strøm af udsendelser med almindelige rutefly, og så er planen at gentage det her lidt specielle arrangement, hvor vi chartrer et fly og kan følge en større gruppe afsted, siger Richard la Cour, chef for Rigspolitiets Udlændingecenter.

300.000 er faktisk ikke dyrt
- Sådanet fly koster ca. 300.000 frem og tilbage til Beograd, og det er faktisk ikke så dyrt som det lyder, for almindelige pladser i et i et rutefly er jo heller ikke gratis, siger Richard la Cour, der også peger på at massehjemsendelsen heller ikke kræver lige så mandskab som ed drypvis udvisninger.

Men hvad siger du? Skal serbere have ophævet deres visumfrihed? Eller skulle man som J.R. foreslår, bede Serbien om at betale for ophold og hjemtranport?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere