Enhedslisten havde sagt nej til Jesper

Per Clausen kalder Socialdemokraternes 'kandidat-tyveri' for 'uklædeligt', og Jesper Petsersen skift for 'manglende respekt' for SF-vælgere og græsrødder

- Jeg synes det er udtryk for manglende respekt for SF-vælgerne, når Emilie og Jesper, tager deres mandater med over til socialdemokraterne. De er jo valgt som SF'ere og på SF's politik.

Vi tager ikke imod afhoppere
Sådan siger Enhedslistens Per Clausen, der ville have sagt 'nej tak', hvis Jesper Petersen havde prøvet på at blive medlem af Enhedslisten.

- I Enhedslisten har vi skrevet ind i vores vedtægter, at folketingsgruppen ikke kan tage imod afhoppere fra andre partier. Ligesom vores politikere selv er forpligtede på at nedlægge deres mandater hvis de skifter parti, siger han til ritzau, hvor han også kalder det direkte uklædeligt, at S har sagt ja til at optage Jesper Pedersen.

Vupti, 17.000 SF-vælgere snydt
Jesper Petersen fik lige omkring 3000 personlige stemmer ved valget i 2011 - og når man som tommelfingeregel siger, at man skal bruge omkring 20.000 stemmer for at komme i folketinget, har han altså fået ca. 17.000 fra partiet. Og de 17.000 SF-vælgere er nu med til at hjælpe ham ind i S.

- Det er ikke udtryk for nogen imponerende respekt for de SF-græsrødder, der var ude i regn og slud og føre valgkamp for dem, fordi de regnede med at de ville repræsentere SF i folketinget, siger Enhedslistens gruppeformand.