Mobilkunde fik ret: Selskab må æde 112 gigabyte

Tele 2 lukkede et abonnement, fordi de mente at kunden - selv om han havde ubegrænset datatrafik - brugte for meget. Forkert, siger svensk klagenævn

- Jeg ser mange film på youtube og bruger SVT-play hver dag. Og det troede jeg var i orden, nu hvor jeg havde et abonnement med ubegrænset data.

Sådan siger en svensk mobil-kunde, der pludselig fik et brev med besked om, at hans abonnement blev lukket, fordi der var for meget trafik.

Tele 2 hævdede, at han enten havde tilladt andre at bruge data på hans abonnementet, eller at han brugte telefonen kommercielt.

Ubegrænset betyder ubegrænset
Kunden forsvarede de 112 gigabyte han havde brugt på en måned og klagede over Tele 2 til den svenske forbrugerombudsmand, der nu giver ham ret. For selv om selskabet kan have ret i, at den slags kunder betyder at andre kunder får en dårligere hastighed, så betyder ubegrænset forbrug ubegrænset.

Nævnet beder derfor ifølge expressen.se selskabet om at åbne for kunden adgang til nettet igen.

- At en kunde anvender en datamængde som er kraftigt over gennemsnittet er ikke nok til at lukke for et abonnement, og desuden kan selskabe ikke bevise, at andre kunder har lidt under det store forbrug, hedder det i aførelsen.

Men hvor meget bruger du af data på dit mobil-abonnement?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere