700.000 kr. i banken: Så tager staten 10 %

Der er krise på Cypern, og EU står klar med milliarderne. Men betingelsen er at dem med mere end 700.000 i banken, skal betale en kriseafgift

- Jeg finder det urimeligt at folk skal betale en afgift af deres indskud. de har allerede betalt skat af de penge, hvorfor skal de så straffes for at spare op til fremtiden.

Sådan solidariserer nationens! Mads T. sig med de formuende cypriotiske borgere, der i dag risikerer at skulle betale en krise-afgift på 10 procent af deres indestående.

Se også: Ekspert: Cypern har travlt for at undgå bankerot Ekspert: Cypern har travlt for at undgå bankerot

Det er EU, der har fået ideeen om at en afgift på store bankkonti og hvis landets parlament i dag indfører afgiften, er der økonomisk hjælp i milliardklassen på vej. EU lover 10 milliarder euro, hvis landet selv skaffer ca. 6 milliarder, og dem har borgerne stående på bankbogen. Men Ole C. er ligesom Mads ikke begejstret for ideen:

- Det er statsstyret tyveri, bankerne i hele EU vil få et troværdigsproplem, hvis dette bliver vedtaget. Folk vil trække deres penge ud af bankerne.

De tyske bistandskontor er træt
- Tyskerne har vist ikke helt gennemtænkt konsekvenserne af dette, det ligner dem ikke, men i virkeligheden er de måske ligeglade, trætte af at agere bistandskontor for sydeuropa .

- Det må stå meget værre til end vi hidtil havde anet, når der fremkommer den slags forslag, som hører banan stater til, skeriver Ole, mens Michael N. godt kan se det fornuftige i at de rige må til lommerne:

- Handler det, i bund og grund, ikke om det rimelige at et land først skal yde noget selv, FØR EU skal spytte i kassen?

- Og er det ikke rimeligt på sin vis? ellers ville samtlige lande da blot bruge løs, for 'Far' betaler jo til sidst?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere