DF'er til tørklæde-pige: ta' det dog af

Hidsig debat på b.dk om Marie Krarups 'Så tag det dog af'-bemærkning til en muslimsk pige på besøg i Folketinget

- Hvad fanden bilder du dig ind, skriver den første netdebattør, og den næste bruger ordet 'sygelig' i sin kommentar til Dansk Folkepartis Marie Krarup's klumme 'Så tag dog det tørklæde af!'.

I alt har 42 læsere kommenteret Marie Krarup's beskrivelse af sit møde med en gymnasieklasse på besøg på Christiansborg fornylig.

Ingen job med tørklæde - ta' det dog af
Marie havde fortalt om DFs holdning til indvandring, elevere - hvoraf flere havde muslimsk baggrund, havde fortalt om, hvordan det er, at blive afviste og føle sig uvelkomne. Og en pige med tørklæde havde sagt 'For eksempel kan jeg ikke få et arbejde efter skole, fordi jeg har tørklæde på. Så det har jeg helt opgivet. Ti ldet havde Marie Kraup svaret 'Så tag det dog af', og så var debatten brudt ud.

DFs sygelige fiksering
- Det er sygeligt med denne evindelige DF-fiksering på de tørklæder. Sygeligt, fordi det i virkeligheden dækker over et dybere problem: den grundlæggende racisme, som præger partiet. Du er en skændsel, skriver Peer Aa til Marie Krarup, mens en navnesøster - Marie B. J - skriver:

- Det er ubegribeligt at du, med din alder, din uddannelsesmæssige baggrund og din magtposition i det danske samfund ikke kan finde ud af at agere professionelt og føre en saglig diskussion med en flok gymnasieelever. Du må simpelthen mangle basal dannelse og indlevelsesevne.

DF eneste bolværk
Andre - som Knud M. - glæder sig over, at marie krarup taler så lige ud af posen:

- Godt Marie! Jeg glæder mig over, hver dag, at vi har DF som snar det eneste bolværk mod den stedse stigende muhamedanisering af vort forpinte land.

Men hvad mener du? Kan en folketingspolitiker sige til en muslimsk pige, at hun skal tage tørklædet af, hvis hun vil ha' et job?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere