Lovlig hash skal give overskud på 4,8 milliarder

Indtægter på 3,6 milliarder kr ved salg af hash og 1,2 milliarder kr i sparede udgifter hos politi og retsvæsen. Sådan ser Seattles 'lovligt hash'-regnestykke ud

I dag fyrede Københavns Kommune 100.000 kroner af på en stor hashkonference på Rådhuset.

Et flertal af Københavns politikere vil nemlig gerne bryde de kriminelle banders monopol på hash-markedet - og skulle derfor samle al tilgængelig viden ind, før de sender endnu en ansøgning til regeringen om at lave en København-model for salg af hash.

Læs:

Derfor vil Bødskov ikke have hash

En af oplægsholderne var den offentlige anklager Peter S Holmes fra Seattle i den amerikanske stat Washington, der i november lovliggjorde hash. Og han havde et spændende regnestykke med til de Københavns lokalpolitikere.

- Staten Washington (med 6,7 millioner indbyggere) kommer til at tjene 800 millioner dollars på at lovliggøre hashrygning.

Sparer 1,2 milliarder i retssystemet
- De 600 kommer fra selve salget - og de 200 kommer fordi retssystemet får ikke skal bruge ressourcer på at jage, anklage og fængsle hashsælgere og hashrygere længere, lød fra den amerikanske advokat, der ifølge sydsvenskan.se har været meget aktiv i legaliseringen af hash i sin hjemstat - fordi et forbud strider mod borgernes ønske.

Læs:

Ryger joint hver 2. time: Lægen sagde jeg skulle

I de to seneste hash-afstemninger her på siden, er der også flertal for at legalisere hash. 70 procent af 6877 læsere, svarer således, at bandekriminaliteten vil blive mindre, med en legalisering. Og 93 procent af 8054 læsere synes dte ville være en god ide, hvis læger fik lov til at udskrive hash på recept til f.ex skleroseramte patienter.