Hugo Chavez var ingen helt!

Det er latterligt at mene at Villy Søvndal skylder en undskyldning for at have kaldt Hugo Chavez afdøde præsident for en kupmager, skriver nationen-debattør! Christian M.

- d.13.3. skriver Sven-Erik Simonsen og 41 underskrivere i Ekstra Bladet, at Villy Søvndal bør sige undskyld til Venezuela og Hugo Chávez (Søvndal udtalte at Chavez kom til magten ved et kup, red.). Jeg græmmes, når jeg læser et indlæg, hvor sandheden forsøges fordrejet. Sådan indleder Christian M. Han mener ikke at Sven-Erik Mortensen og han medunderskrivere aner hvad der er foregået i Venezuela de sidste godt 20 år. Christian M. fortsætter:

Mislykket militærkup
- 1992 forsøgte Chávez at tage magten ved et militærkup. Det mislykkedes, men han misbrugte sin magt mod en valgt regering! Der skrives, at demokratiet i Venezuela er blevet udvidet, siden Chávez fik magten – det er direkte usandt. De 41 underskrivere aner tydeligvis intet om, hvad der sker i Venezuela. Siden 1998 har Chávez ændret landets forfatning flere gange.

Ingen ytringsfrihed
- Magten er koncentreret hos præsidenten. Præsidenten kan nu blive valgt i en uendelighed. Præsidenten kan regere pr. dekret og sætte parlamentet ud af spil. Uafhængige radio/tv-stationer er blevet lukket for at kritisere Chávez, og det statsstyrede tv-selskab har ikke givet plads til oppositionen. Oppositionspolitikere er blevet forfulgt og sågar dræbt for deres kritik.

Chaviztas
- Chávez har udleveret et utal af våben til den fattige befolkning, som har dannet militsgrupper, der chikanerer modstandere af Chávez. De sociale forbedringer, Chávez har indført, tilfalder kun den del af befolkningen, som støtter ham. Man skal registrere sig som ’Chavizta’ for at få ydelserne. Landets økonomi ligger i ruiner, efter Chávez kom til. Kriminaliteten er eksploderet til 20.000 mord om året mod 3000 i 1998! Sven-Erik Simonsen, din og dine venners idé om demokrati er totalt misforstået.?

Havd mener du? Var præsident Hugo Chavez en stor statsmand, en diktator, eller noget helt tredje?