Annonce:
Annonce:

Lungeprofessor: Patienter må godt bruge e-cigaret

Sundhedsstyrelsen advarer nu direkte imod e-cigaretter - men lungeprofessor Peter Lange vil ikke advare sine lungepatienter

Annonce:
Følg nationen!

- Alt andet lige er e-cigaretter bedre end almindelige cigaretter.

Sådan svarer Peter Lange, professor ved Københavns Universitet, overlæge ved Lungemedicinsk Sektion på Hvidovre Hospital, og forfatter til mere end 200 videnskabelige artikler om lungesygdomme og lærebøger, på spørgsmålet: Hvad mener du om e-cigaretter?

Sprøgsmålet er dampende aktuelt, efter at Sundhedstyrelsen i tirsdags sendte en advarsel mod de elektroniske cigaretter på gaden - og Kræftens Bekæmpelse bad politikerne om at sidestille e-cigaretter med almindelig tobak, hvilket vil sende damperne ind i rygerummene eller ud på gaden.

Læs:

Kræftens Bekæmpelse skulle skamme sig

Læs også:

Kræftens Bekæmpelse: Rygelov skal omfatte e-cigaretter

Annonce:

Sundhedsstyrelsens og Kræftens Bekæmpelses argumentation bygger klang then ad vejen på forsigtighedsprincippet - man ved ikke præcis, hvad de indeholder, ligesom man ikke kender langtidseffekten af dampning - og den tilgang er lungeprofessoren sådan set enig i.

Forbyder 19.000 ansatte at ryge E-cigaret

Mine patienter må godt bruge e-cigaret
Men da han har patienter i sin klinik, som har haft god gavn af e-cigaretter til at stoppe med rygning eller med at begrænse antallet af cigaretter, så mener han, at der kan være positive ting ved cigaretterne:

- Mine patienter må godt bruge e-cigaretter. Og jeg vil ikke skælde de patienter, der bruger e-cigaretterne, ud. For alt andet lige er e-cigaretter bedre end almindelige cigaretter, siger Peter Lange til nationen!.

Sundhedsstyrelsen skriver, at 150.000 danskere er begyndt at dampe nikotin på e-cigaretterne, og i e n en afstemning her på siden svarer mere end 80 procent, at e-cigaretterne ikke behøver gå i rygerummet, når de skal have deres nikotin.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: