Skal staten hjælpe boligejere med afdragsfrihed?

Ny analyse viser, at op mod 100.000 boligejere kommer i voldsomme problemer, når afdragsfriheden på lånet ophører. Skal staten hjælpe?

- Jeg siger med det samme, jeg gider ikke høre på deres piveri. Og jeg har ingen som helst sympati for dem.

- De her folk har vidst de sidste 10 ÅR, at deres ydelse kun dækkede renter og hvis de ikke har indrettet deres økonomi til også at betale afdrag på deres realkreditlån, så ligger de, som de har redt.

Sådan skriver Jens H i en kommentar om de problemer rigtig mange danskere havner i, når afdragsfriheden på deres realkreditlån ophører.

En ny analyse fra Boligøkonomisk Videnscenter viser, at op mod 100.000 familier er i farezonen - de skylder langt mere til kreditforeningen end deres bolig er værd, og analysen viser, at gruppen ikke har råd til at betale afdragene, når afdragsfriheden ophører fra næste år.

Læs: Se også: Analyse: 100.000 boligejere skal have "særbehandling" Analyse: 100.000 boligejere skal have "særbehandling"

Og derfor beder kreditforeningerne nu regeringen om at regeringen giver de 100.000 særbehandling - ligesom Lene Espersen i sin tid gik ind og reddede mange flekslånene i 2008.

Se også: Hæ hæ - dejligt for mig med flexlånSe også: 'Flexerne scorer kassen igen'

En af dem, der godt kunne bruge en hjælpende hånd fra regeringen, er nationens! Finn P., der har en negativ ejendomsværdi på 900.000:

- Nu var der vel ingen der i sin vildeste fanatasi kunne drømme om at ejerlejligheden vi købte for 2.4 mill i 2007, idag kun er 1,5 mill værd og vi derfor er insolvente og stavnsbundet, skriver han, men havd mener du?

Skal regeringen give folk med afdragsfrie lån særbehandling? Og hvordan?

Francis H. synes at folk selv bærer ansvaret:

- Alt for mange har BEVIDST købt for dyre huse fordi de kunne gennem afdragsfrie lån fordi de først skulle betale afdrag om 10 år og en forventning om at de kunne omlægge lånet og forny i 10 år og blive ved med at sidde billigt og kun betale renter og ikke afdrag.

- Det er ren gambling for dem der har tænkt på denne måde og de er selv udenom det da de selv har valgt dette lån.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere