Her er der masser af job - nyttejob

Et flertal på nationen! har i flere år ment, at det var en god ide, at bede kontanthjælpsmodtagerne om at gøre en indsats. I Silkeborg er der masser af arbejde

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Det er ca 3 år siden, nationen! jublede over en melding fra Mette Frederiksen, der mente at arbejdsløse kontanthjælpsmodtagere skal yde en indsats for at få deres penge:

Læs:

Se også: De arbejdsløse kan da samle affald op

Dengang - altså halvandet år før hun selv fik magten, blev Mette Frederiksen rost for sine tanker, selv om visse mente, at hun bare havde kopieret Brixtoftes ide om at første dag på kontanthjælp, er første dag i et nyt job.

- Alt det her er jo gennemtestet med succes. Det var sjovt nok i Farum Kommune. Dengang stod hele venstrefløjen og pegede fingre af modellen men nu kan den pludselig godt bruges, skrev Niels C f.ex. i april 2010.

71 procent synes godt om nyttejob
Af de 4036 læsere, der dengang stemte om hendes tanker, svarede 47 procent at de gav god mening, 14 proencet syntes det var for slapt, 17 procent at det var en smule for skrapt - og 22 procent mente, at det decideret var en dårlig ide.

Men nu har modellen fået et navn - nytte job - og en ny måling foretaget af YouGov for Ugebrevet A4, at opbakningen fortsat er stor. Hele 71 procent er enige i regeringens forslag om, at kontanthjælpsmodtagere skal tage et såkaldt nyttejob, hvis de er over 30 år, og der er gået et halvt år. Kun 14 procent tager afstand fra forslaget.

Se også: Danskerne: Ledige skal skovle sne

Og DR har foretaget en rundringning til flere kommuner, der allerede bruger modellen over for visse grupper af kontanthjælpsmodtagere. Og i Silkeborg er meldingen, at der er masser af arbejde:

- Vi mangler ikke opgaver at løse, siger Bjarne Andersen, der er leder af Virksomheden, som er dem, der vejleder de ledige.

- Det er alt fra at feje blade til at samle skrald. Lige nu er vi i gang med at rydde op på et stisystem ved en af vores søer, siger Bjarne Andersen.

Har du også et forslag til et sted, hvor en nytte-arbejder kunne tag fat? Brug kortet. Sæt et punkt og beskriv, hvad du mener, der skal gøres.0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere