Glad for jeg ikke åbnede for indsamlerne i går

I går blev der samlet 13,5 million kroner ind til kampen mod sult i verdens fattige lande i går - lidt mindre end sidste år. nationen! efterspørger danske indsamlinger

Giver du når indsamlerne ringer på døren? (Foto: Thomas Borberg)
Giver du når indsamlerne ringer på døren? (Foto: Thomas Borberg)

- Tja... Indsamlingen var ikke været forbi mig. Det ville også være formålsløst at vade herud på Lars Tyndskids pløje mark, forgæves.

Sådan lyder kommentaren fra René P. til artiklen

Se også: Danskerne giver 13,5 mio. til Folkekirkens Nødhjælp og Rene er ikke den eneste, der på forhånd havde besluttet ikke at give noget til de sultende i verdens fattige lande.

Føler mig som en nar
- Jeg vågnede ved, at jeg troede at nogen ringede på min dør... vågnede lige efter 'ringet' og var i tvivl om det havde ringet på døren. Så tænkte jeg at jeg ikke havde nogen aftaler i dag og at det nok ikke var noget.

- Så læste jeg om indsamlingen og er glad for at jeg ikke åbnede. Føler mig altid som en gammel nar, når jeg afviser dem, skriver Andreas W. om indsamlingen, der i alt endte på 13,5 million kroner. Sidste år fik Folkekirkens Nødhjælp samlet 14,5 million, og i 2011 gav danskerne 15 millioner. I 2009 og 2010 fik de frivillige samlet 16 millioner, og selv om der er en svagt faldende tendens, mener Folkekirkens Nødhjælp ikke at danskerne er trætte af at hjælpe mennesker i virkelighed nød.

Ligeså mange frivillige som normalt
- Vi tror vejret spiller end rolle, for der var lige så mange frivillige som normalt, der havde meldt sig - men flere meldte fra på grund af temperaturerne og sne, siger Mads Klæstrup Kristensen, Folkekirkens Nødhjælp.

Da der for et par uger siden blev samlet ind til Afrika i DRs store landsindsamling, var resultatet dog også det laveste i 4 år - og på nationen! mener flere, at der burde være indsamlinger til folk i nød i Danmark:

Indsamling til sundhedsvæsenet
- Tror heller ikke vejret har skylden. Folk er efterhånden ved at være dødtrætte af alle de indsamlinger, der alligevel ikke lader til at hjælpe på sigt.

- Vi har massive problemer herhjemme, og kunne godt bruge pengene på vores egne syge, gamle, børn og det skrantende sygehusvæsen, for ikke at forglemme, at mange falder for dagpengeregler o.s.v. Vi kan og skal ikke redde hele verden, skriver Helle T. og Leif N. fortsætter:

- Jeg var en af dem som valgte ikke at give til indsamlingen. Gik istedet ned på det lokale plejehjem og gav en gang brød til den afdeling, hvor jeg har familie.

- Se det er at give til de svage, skriver Leif, men hvad mener du?

Men hvad mener du? Kan man sammenligne en indsamling til sultende mennesker i verdens fattigste lande med ældre på et dansk plejehjem? Og kan du finde på at lade være med at åbne døren, når indsamlerne ringer på?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere