Annonce:
Annonce:

Efter Balder og Thor: Minister vil ændre lov

Forbud mod bestemte hunderacer skal ændres. Samtidig ses der på håndteringen af skambid og ret til at skyde strejfere

Annonce:
Følg nationen!

Hundeloven skal ændres. Fødevareminister Mette Gjerskov (S) lægger op til, at ændre hundelovens omdiskuterede forbud mod bestemte hunderacer og håndteringen af skambid. Det skriver tv2.dk.

- Der er behov for en evaluering både af forbuddet mod bestemte hunderacer og af håndteringen af hunde, der bider, siger Mette Gjerskov og uddyber:

- Hundeloven har gjort mange mennesker utrygge. Jeg vil gerne genskabe trygheden og tage hensyn til både dyrenes velfærd, til hundeejerne og til de mennesker, der er bange for hunde, siger ministeren til tv2.dk.

LÆS OGSÅ: Minister bombarderet med 4500 hundebreve

Gjerskov ønsker blandt andet at ændre den del af lovgivningen, der i dag tillader, at man må skyde omstrejfende hunde.

- Jeg synes ikke, det er en holdbar løsning at give borgerne, at de kan skyde en hund, der strejfer, uden at den skader andre dyr eller mennesker.

Annonce:

- Derfor bør denne mulighed for selvtægt slettes af lovgivningen. Den slags sager skal henvises til politiet, siger ministeren.

LÆS OGSÅ: Minister modtog død hund med posten

Regeringens støtteparti Enhedslisten er tilfreds med, at hundeloven skal ændres. Det ligger i tråd med det beslutningsforslag, som partiet fremsatte for over en måned siden, fastslår Per Clausen - Enhedslistens dyrevelfærdsordfører.

- Det forbud mod 13 hunderacer, som blev indført i 2010, findes der ikke nogen saglig begrundelse for, og det er derfor godt, at ministeren lægger op til, at det skal fjernes eller i hvert fald ændres, siger Per Clausen.

Enhedslisten: 1000 aflivede hunde er nok

Også planen om at præcisere bestemmelserne omkring hundes skambidning af andre hunde, hvor der fremover angiveligt skal inddrages dyresagkyndige i bedømmelsen af disse sager, hilser Enhedslisten velkommen.

Annonce:

- I det hele taget er det positivt, at vi nu får en tiltrængt modernisering og fornyelse af lovgivningen omkring hundehold. Jeg ser derfor frem til de forhandlinger, vi nu skal have med ministeren om dette, slutter Per Clausen.

Har du ønsker - og krav - til den nye hundelov?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: