27-årsdag: Palmes søn udpeger fars morder

Det er 27 år siden, hele verden vågnede op til nyheden om mordet på Olof Palme. Hans søn Joakim siger han er sikker på, hvem morderen er

Palme blev skudt efter en biograftur d. 28. februar 1986. Men ingen er blevet straffet for mordet. (Foto: AP)
Palme blev skudt efter en biograftur d. 28. februar 1986. Men ingen er blevet straffet for mordet. (Foto: AP)

- Min mor har meget tydeligt udpeget en fra mordstedet. Der er andre, der også har udpeget én i nærheden af mordstedet, og selv min bror udpegede Christer Pettersson.

- Og hvis man sætter disse meget konkrete observationer op mod dem, som ikke er forankret, omkring selv gerningstedet, så ved jeg godt, hvilken konklusion jeg drager.

Sådan siger Olof Palmes søn, Joakim Palme, til den svenske avis Expressen i anledning af 28-års-dagen for statsministermordet.

Havde han ikke været statsminister
Christer Petterson - som døde i 2004 - blev dømt i byretten for mordet i 1989, men blev frikendt af den svenske højesteret. Sønnen Joakim bruger ikke den triste årsdag på at kritisere højesteretsdommerne direkte, men siger at hans fars position gjorde udslaget:

- Havde det været enhver anden end Olof Palme, så var det også endt med en fældende dom i højesteret. men fordi mordofret var Palme, så var kravene til beviserne skrappere.

Hvad tror du om Palme-mordet?

Og giver du sønnen ret i, at der skal skrappere beviser til, for at få dømt en statsminister-morder?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere