Jihad må ikke snakke ytringsfrihed med Hedegaard

I morgen er der debat om ytringsfrihed i Trykkefrihedsselskabet - men Jihad Taha, der studerer Politik og Administration på RUC, må ikke deltage

Lars Hedegaard viser sig offentligt i morgen til et debatarrangement om ytringsfrihed - men hvis man hedder Jihad, e rder ingen adgang. (arkivfoto: Jens Dresling)
Lars Hedegaard viser sig offentligt i morgen til et debatarrangement om ytringsfrihed - men hvis man hedder Jihad, e rder ingen adgang. (arkivfoto: Jens Dresling)

- Der var nogle ting ved personen, som havde tilmeldt sig under navnet Jihad, som fik alarmklokkerne til at ringe. Det gjorde, at vi hellere ville udelukke personen end løbe nogen som helst form for risiko for det ene eller det andet. Det er meget muligt, at personen er en stille og fredelig og rolig ung studerende, vi har ingen nogen som helst mulighed for i Trykkefrihedsselskabet at foretage nogen form for grundige persontjek af nogen som helst, og så vil vi hellere være overforsigtige end at løbe en risiko.

Sådan forklarer Torben Mark Pedersen over for Politiken.dk, den afvisning han i går sendte til Jihad, der ellers havde købt billet til Trykkefrihedsselskabets tema-aften om ytringsfrihed, der foregår i morgen på Christiansborg.

Se også: Studerende udelukket til debatmøde om ytringsfrihed

Mødet - som udover debatten også er interessant fordi det er første gang lars hedegaard viser sig efter skudattentatet mod ham - er udsolgt, og Jihad, der studerer Politik og Administration på RUC, og arbejder frivilligt for både Red Barnet Ungdom og Hjemmeværnet og har en ren straffeattest, føler sig diskrimineret på grund af sit navn. Og Torben Mark Pedersen bekræfter nu over Politiken, at navnet var medvirkende til, at man i går gav Jihad besked om at han var uønsket.

Navnet og et krigerisk citat
- Det (navnet red. )var den ene ting. Hvis du så går ind og kigger på hans Facebookside, står der blandt flere almindeligheder: 'I dont care if I fall as long as someone else picks up my gun and keeps on shooting'. Det kan sagtens være, at det er helt uskyldigt, og at det indgår sammen med andre citater, som ikke er krigeriske på nogen måde, men vi ved det ikke, og vi har ikke nogen mulighed for at vurdere det. Så vores reaktion er, da vi ser et krigerisk citat på den måde, at så vil vi hellere udelukke den her person end løbe nogen som helst form for risiko, siger Torben Mark Pedersen, der ellers for mindre end en uge siden skrev således i en debat om ytringsfrihed på politiken.dk.


Screendump fra politiken.dk's debat - se den i fuldstørrelse i mediefeltet over artiklen.

- Ytringsfrihed er for alle. Ikke mindst for dem, der har de 'forkerte' meninger, dem der ikke er stuerene, tosserne og de skæve eksistenser, såvel som for det brede midterlag af befolkningen. Alle skal kunne komme til orde i et demokrati. Ytringsfrihed er ikke kun for de veluddannede, eller for den kulturradikale elite med alle de rigtige meninger. Det er også for gamle kommunister og landsforrædere og for nazister og racister. For islamister såvel som for islamkritikere. Det er for mennesker, der stemmer på Socialistisk såvel som på Dansk Folkeparti. Og for hadefulde Politiken læsere.

Men hvad mener du? Er det OK, at afvise nogen fordi de hedder Jihad og citerer Che Guevara?

På nationen! har afvisningen affødt en del debat - og Peter G. synes det er latterligt:

- Jihads ytringsfrihed er ikke blevet krænket. Men et 'debatmøde' om ytringsfrihed, hvor man på forhånd udelukker debattører er lige så latterligt som den mangfoldighedsuge sidste år, hvor Københavns Kommune ville have at jøderne holdt sig væk.

Omvendt mener Leif N., at dem der arrangerer, må bestemme:

- Vend dog det andet øre til. Vi andre får jo heller ikke lov til at komme ind og sige vores mening en fredag i en af de mange moskeer rundt om i landet. Så længere er den ikke. Det er vel arrangøren som i bund og grund bestemmer, hvem de vil lukke ind!

1 af 2 
2 af 2 Lars Hedegaard viser sig offentligt i morgen til et debatarrangement om ytringsfrihed - men hvis man hedder Jihad, e rder ingen adgang. (arkivfoto: Jens Dresling)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere