Regeringen fordobler støtte til FN-kontor

FN’s højkommissær for menneskerettigheder, Navanethem Pillay, fik går besked om, at det danske bidrag til hendes kontor stiger til 30 mio. kr. om året

Villy Søvndal fordoblede i går Danmarks støtte til FNs menneskerettighedskommissærs arbejde. (Foto: MOgens Flindt)
Villy Søvndal fordoblede i går Danmarks støtte til FNs menneskerettighedskommissærs arbejde. (Foto: MOgens Flindt)

FN’s højkommissær for menneskerettigheder, Navanethem (Navi) Pillay, kom til Danmark i går og mødtes med udenrigsminister Villy Søvndal og udviklingsminister Christian Friis Bach for at drøfte globale menneskerettighedsspørgsmål. Og fra dansk side benyttedes lejligheden til at annoncere en fordobling af det danske bidrag til højkommissærens arbejde fra 15 til 30 mio. kr. om året fra 2013.

Det skriver udenrigsministerriet på deres hjemmeside, og Villy Søvndal begrunder de ekstra millioner således:

- Navi Pillay og hendes kontor spiller en helt afgørende rolle i at omsætte det internationale regelsæt om menneskerettigheder til virkelighed for det enkelte menneske. Vi diskuterede også konkrete krænkelser af menneskerettigheder.

- Her benyttede jeg bl.a. lejligheden til at tage den bekymrende situation i Bahrain op, herunder situationen for den fængslede dansk-bahrainske menneskerettighedsaktivist, Abdulhadi al-Khawaja, siger Søvndal, og udviklingsminister Christian Friis-Bach fortsætter:

- Dansk bistand bygger i dag på menneskerettighederne – ikke blot rettigheder til retssikkerhed, frihed og beskyttelse imod diskriminering, men også basale menneskerettigheder som mad, sundhed og skolegang. Derfor er højkommissærens arbejde så vigtigt.

Men hvad mener du om, at Danmark fordobler støtten til FNs menneskerettighedskommissær? Og har du et bud på, hvor de 15 millioner kunne gøre bedre gavn?

Du kan læse mere om Danmarks bistand til de 24 'prioritetslande' her.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere