Kun SU til 5 uddannelser pr. borger

Så har regeringen fremlagt sine planer for et nyt SU-system. der skal give et par ekstra milliarder i statskassen

I 2011 var der ca. 3.000 SU-modtagere, som påbegyndte en ny ungdomsuddannelse, der var mere end deres femte ungdomsuddannelse med SU.

Sådan står der i det nye udspil om SU, regeringen netop har fremlagt, og som skal give 2 milliarder mere i statskassen.

De 200 millioner skal efter planerne komme fra de uddannelseshoppere, der kan skrive mere end fem påbegyndte uddannelser på CV'et - i dag er der nemlig ingen begrænsninger for antallet af ungdomsuddannelser, man kan modtage SU til. Og SU-systemet giver ikke klare signaler om, at de unge skal færdiggøre deres uddannelse.


Et lille udsnit af ungdomsuddannelserne.

Alle skal have en uddannelse
- Vi skal bevare et godt SU-system. Men vi må samtidigt forvente af de unge, at de også gør deres, og at de ikke unødigt forlænger deres tid i uddannelsessystemet, hedder det i udspillet, men på nationen! mener flere, at det er hul i hovedet, at spare på studiestøtten:

- Der skal ikke spares på SU, da det er vigtigt at alle får en uddannelse i Danmark, skriver Peter Z. f.ex., mens Henrik J. synes det er en god ide, at der bliver strammet op:

- Hvis studiet ikke er supersjovt, surfer man videre til næste studie. Utroligt at så mange begræder, at der endelig strammes op.

Men hvad mener du? Er det forkert at begrænse SU-retten til fem ungdomsuddannelser?

Du kan få et lille indblik i det væld, af ungdomsuddannelser der i dag ved at klikke her

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere