Annonce:
Annonce:

Forbyder 19.000 ansatte at ryge E-cigaret

I december forbød Aalborg Universitetshospital de ansatte og patienter at bruge e-cigaretter uden for rygepavillionen - nu følger kommunen trop

Annonce:
Følg nationen!

- Man kunne bare ønske at nordjyderne var en smule mindre autoritetstro overfor en virksomhed som Kræftens Bekæmpelse, der så tydeligt har en agenda, der ikke handler om at mindske tilfælde af kræft, men blot fylde lommerne.

Sådan skriver Christian J på nordjyske.dk, i en af de mange kommentarer, det nye e-cigaretforbud, der rammer 19.000 ansatte i kommunens syv forvaltninger, har fået.

Nok mere sundt end cigaretter
Renè P mener, at kommunen opfører sig 'bindegalt', og Philip R. undrer sig over, at kommunen vedtager et forbud, fordi Kræftens Bekæmpelse mener, at det ud fra et forsigtighedsprincip er fornuftigt:

Annonce:

- Tænk at een udtalelse fra en lobbyforening er nok til at sætte en stopper for en udvikling der kan sparer kommunen selv millioner af kroner i sygedage og hospitals udgifter, bare fordi man 'tror'. Ja, det er nok ikke uskadeligt, men det er jo nok en brøkdel af hvad normale cigaretter gør af skader, slutter Philip.

E-smøger indeholder udtræk fra tobak Læs: Kræftens Bekæmpelse vil ikke blåstemple e-cigaretter

En enkelt læser mener dog, at kommunens e-cigaret-forbud er klogt - og kalder alle, der kritiserer forbuddet for klynkere:

Logisk at det er usundt
- Stop dog det klynkeri. Aalborg Kommune følger bare det, der har været gældende længe ude i store dele af det private erhvervsliv - nemlig at sidestille de to former for 'rygning'.

- Og det må rent logisk ikke være sundt at opvarme kemikalier for at hale dem ned i lungerne og puste resten ud i omgivelserne blandt andre folk. Og så stinker det ganske forfærdeligt og syntetisk. Samtidig sender det nogle forkerte signaler, hvis det tillades, at 'dampe' i områder, hvor rygning ikke er tilladt, skriver Freddy C.

Men hvad siger du? Er derforbud mod at ryge e-cigaretter på din arbejdsplads? Og ville du gerne have det?

Annonce:

Forbuddet blev oprindelig anbefalet af borgmesterens forvaltning og et enigt udvalg med repræsentanter for medarbejdere og direktørgruppe, der mente at reglerne om røgfrie miljøer også bør gælde e-cigaretterne.

- Med de oplysninger, vi får fra Kræftens Bekæmpelse, synes vi, at der skal gælde samme regler for e-cigaretter som for almindelig røg, siger borgmester Henning G. Jensen (S).

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: