Thorning sætter ny rekord - dobbelttorsk

Statsminister Helle Thorning-Schmidt går nu efter et hattrick

– Jeg kan godt tage torsken, sagde tegner Morten Ingemann hjælpsomt, da jeg allerede havde et godt greb om den mægtige fisk.

Af en eller anden grund er det altid mig, der ender med at have torskeblod på smokingskjorten og hænder, der lugter som Hirtshals Fiskeauktion en sommerdag.

Vi stod i Prins Jørgens Gård ved Christiansborg, som også er Statsministeriets gård. Her ville Ekstra Bladets Nytårstorsk 2012, statsminister Helle Thorning-Schmidt, modtage de synlige beviser på den hæder, der for andet år i træk er overgået hende – en torsk på lige knap ni kilo, Morten Ingemanns originaltegning samt to flasker brændevin.

Læs: Torske- tallenes tale Torske-tallenes tale - så mange stemte på Helle

Polkaprikker
– Havde jeg vidst, at I havde klædt jer så nydeligt på, havde jeg også gjort det, udbrød Helle Thorning med sit karakteristiske perletandssmil, da hun så Morten Ingemann og mig iført smoking, butterfly, balsko med mere.

Men statsministeren var nu selv overordentlig nydelig. Nydeligere end samtlige andre statsministre, jeg har oplevet. Og den første, jeg har set, med polkaprikket tørklæde.

– Hjertelig tillykke!

– Tusind tak. Jeg har lige regnet ud, at jeg er er den første kvindelige statsminister, der får Ekstra Bladets Nytårstorsk to år i træk.

Brudte løfter
Og det havde Helle Thorning helt ret i. Eftersom hun er Danmarks første kvindelige statsminister, sætter hun næsten dagligt nye rekorder.

– Går du efter torsken igen næste år?

– Det gør man altid. Man kan lige så godt gøre tingene fuldt ud.

Da Helle Thorning blev Ekstra Bladets Nytårstorsk 2011, handlede begrundelsen mest om brudte løfter. Det gjorde den faktisk også i år, men til sidst er der vel ikke flere løfter at bryde.

– Har du overvejet at ændre teknik?

– Nu har jeg desværre ikke læst begrundelsen i år, så ...

Læs: Hellefisken Hellefisken

– Nå, det sårer mig da lidt.

– Ja, men det vil jeg hjem at gøre. Og mange tak, sagde Helle Thorning med endnu et strålende smil.

Da vi skulle tilbage til Ekstra Bladets redaktion, var fotografen lidt tøvende over for at tage mig med. Han var bange for, at hans bil ville komme til at lugte af fisk.

Eftersom hun er Danmarks første kvindelige statsminister, sætter hun næsten dagligt nye rekorder