Annonce:
Annonce:

Minister godkender forbud mod e-cigaretter

Sundhedminister Astrid Krag siger god det -e-cigaret-forbud Aalborg Sygehus har indført - primært på grund af signalværdien

Astrid Krag siger OK til at rygeforbud på Aalborg Sygehus fremover også omfatter folk, der damper på e-cigaretter. (Foto: Jens Dresling)
Astrid Krag siger OK til at rygeforbud på Aalborg Sygehus fremover også omfatter folk, der damper på e-cigaretter. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg nationen!

Det vakte stor opstandelse på nationen!, da der kom frem at Aalborg Sygehus vil indføre et rygeforbud for e-cigaret-rygere.

Mere end 300 medlemmer deltog i debatten, og på Christiansborg gik Liselott Blixt, sundhedsordfører fra DF, straks til sundhedsminister Astrid Krag, for at få hende til at tage afstand fra forbuddet om brug af e-cigaretter på landets sygehuse..

Læs:

Forbyder e-cigaret

Men ministeren siger god for sygehusledelsen i Aalborgs beslutning, og mener, at alle må være enige i formålet, nemlig at så få som muligt begynder at ryge, og at dem, der ryger, blive færre:

Annonce:

Det må de gerne
- Jeg vil nødig gøre mig til dommer over lokale løsninger, og det gælder også i forhold til den beslutning, der er truffet på Aalborg Sygehus, om at forbyde brug af elektroniske cigaretter på sygehuset. Det må være op til sygehuset at bestemme, om man vil forbyde brug af elektroniske cigaretter, siger Astrid Krag.

Samtidig uddyber Aalborg Sygehus deres forbud med et længere svar, du kan se her, hvor de understreger, at forbuddet primært handler om signalværdi:

E-cigaretter udsender uheldige signaler
- Aalborg Sygehus’ forbud mod at ryge e-cigaretter på sygehusets matrikler skyldes først og fremmest, at det sender et uheldigt signal i et røgfrit miljø, når man ser en person med en (e-)cigaret i munden eller i hånden.

- Forbuddet skyldes der ud over, at der er usikkerhed omkring de stoffer, e-cigaretten indeholder. Aalborg Sygehus mener, at så længe der er usikkerhed om, hvorvidt e-cigaretter er sundhedsskadelige eller ej, så vejer usikkerhed til fordel for et forbud mod brugen af e-cigaretterne på sygehuset.

Læs hele Aaalborg Sygehus' begrundelse for et e-cigaret-forbud her

Annonce:

De generer jo ingen - kun sig selv
Liselott Blixt er ikke overraskende utilfreds med både minister og den lokale sygehusledelse, og beder om at de overvejere forbuddet endnu engang:

- Vi må huske, at vi har indført rygeforbud, fordi rygere generer andre - ikke fordi cigaretter er farlige. Nu forbyder man e-cigaretter fordi de måske er farlige for dem der damper...det hænger ikke sammen, siger Liselott Blixt.

Men hvad siger du? Er det i orden, at sundhedsministren blåstempler et e-cigaret-forbud?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: