Hellefisken

Helle Thorning-Schmidt rækker ud efter torsken – igen

Sidste år blev Helle Thorning-Schmidt nomineret som kandidat til Ekstra Bladets Nytårstorsk i en artikel med overskriften ’Løftebruden’. Jeg havde selv fundet på den, og den var jeg ret godt tilpas med.

Men nu skal vi jo til det igen. Statsministeren har endnu en gang med en overbevisende indsats gjort sig selv til en uundgåelig kandidat, og hun har endda genbrugt den taktik, som sidste år gav hende en helt overvældende sejr.

I år er hun løbet fra løfter om en betalingsring omkring København og lavere priser på offentlig transport, fra erklæringer om forbud mod købesex, fra forsikringer om frugtbare trepartsforhandlinger, fra forjættende løfter om en økonomisk kickstart med meget mere.

Så egentlig ville det være helt i kandidatens ånd, at jeg også genbrugte overskriften fra sidste år, men i modsætning til statsministeren synes jeg, at man bør forsøge at forny sig.

Kunst er det ikke, men det er, hvad vi har.

Blodig ankel
Betalingsringen blev til ingenting, trepartsforhandlingerne ligeså, forbuddet mod købesex er lige droppet, busbilletterne bliver dyrere, og kickstarten minder mig om min tidlige ungdom og smertefulde forsøg på at sparke en knallert i gang uden andet udbytte end en blodig ankel.

I slutningen af august udtalte en stålsat Helle til Ekstra Bladet:

– Regeringen vil gøre en målrettet indsats for at skaffe job. Det, de arbejdsløse har allermest brug for, er et arbejde.

Analysen kan man vel vanskeligt indvende noget imod, men efter regeringens målrettede indsats er arbejdsløsheden sådan set kun steget  ...

Rekorder
Det samme kan ikke siges om Socialdemokraternes tal i meningsmålingerne. Tværtimod.

11. marts meddelte Ritzau:

’Socialdemokraterne får kun 18,5 procent i opbakning i Voxmeters nye meningsmåling. Det er den laveste støtte til Liste A, som Voxmeter nogensinde har målt.’

1. juni skrev Ritzau:

’I en ny meningsmåling rammer Socialdemokraterne efter ni måneder ved regeringsmagten en historisk lav vælgertilslutning på 16,9 procent, hvilket er det laveste i analyseinstituttet Megafons historie.’

Seneste måling giver Socialdemokraterne 20,5 procent. Bedre, men mere end fire procent under sidste års valgresultat, som var historisk ringe.

Helle er rekordernes kvinde. Og hun har hele året arbejdet benhårdt for at vedblive med at være det.

2020
På et tidspunkt, hvor mange mennesker er optagede af at få et job eller beholde det, de har, taler Helle om behovet for arbejdskraft i 2020.

Mens nogle med bekymring ser frem til årsskiftet, hvor de risikerer at miste deres dagpenge, og hvor de kan blive tvunget til at gå fra hus og hjem, taler Helle om nødvendigheden af, at vi alle arbejder mere.

Mens unge mennesker har svært ved at få en praktikplads, så de kan færdiggøre deres uddannelse, taler Helle om, at vi alle skal yde en større indsats på vores arbejdsplads.

Pythagoras
Statsministeren har gennem året haft mange stjernestunder. En af de lysende var, da hun i sin åbningstale i Folketinget talte om vigtigheden af, at skoleeleverne lærer Pythagoras’ læresætning om retvinklede trekanter: A² + B² = C².

– Det er så elementært stof, at man lærer det i 7. klasse, forklarede hun Ekstra Bladets udsendte.

Naturligt nok tjekkede han lige, om hun selv kunne læresætningen. Det kunne hun ikke ...

Sig ikke, at Helle Thorning ikke har gjort sig fortjent til den store fisk igen – men det har den kandidat, der bliver præsenteret i morgen, godt nok også. I den grad.

Helle er rekordernes kvinde. Og hun har hele året arbejdet benhårdt for at vedblive med at være det

Statsministeren har endnu en gang med en overbevisende indsats gjort sig selv til en uundgåelig kandidat