Ring efter mor når møgungen siger luder

nationen! har mange meninger om uvorne skolebørn og forslag til, hvordan man kan få ro i de klasselokaler hvor nogle få elever ødelægger det for de andre

B.S. (Bjarne Sloth) Christiansen kunne få eleverne til at opføre sig ordentligt, lyder det fra nationen! (Foto: Linda Johansen)
B.S. (Bjarne Sloth) Christiansen kunne få eleverne til at opføre sig ordentligt, lyder det fra nationen! (Foto: Linda Johansen)
Følg nationen!

- B.S som undervisningsminister!

Så hårdt og kontant er Jesper H.'s bud på, hvordan der kommer ordnede forhold i de danske folkeskoler, der døjer med børn, der ikke er blege for at sige 'Fuck dig' til lærere, der i mange tilfælde også bliver kaldt for 'Luder'.

'Luder', ' Fuck dig' - hverdag i skolen

Spanskrøret tilbage
- Det er jo tydeligt at se hvor den moderne paedagogik baerer hen.. Frem med spanskroret igen, det virker for alle, lyder det fra Johnny J. og Casper H. - der hæfter sig ved, at en stor del af de elever, der taler grimt til lærerne, og ødelægger undervisningen for de andre elever er indvandrere skriver:

- Hvis de ikke kan tilpasse sig VORES samfund må de finde et andet land at bo i. Hvis de virkelig har så store problemer med at føle vort samfunds normer, regler og love, så er der sikkert et andet sted de passer bedre ind.

Isam B: Det er indvandrerfædrenes skyld

Mere konsekvens tak
Mange peger på, at skolelærerne er for bløde - og at er for tilbageholdne med at bruge magt:

- Der mangler sanktionsmuligheder for børn der ikke kan opfører sig ordenligt, og lærerne burde være mere konsekvense over for disse unger som forstyrrer utroligt meget i undervisningen, skriver Thomas V, og Jeanette T. mener, at man bør tilkalde forældrene:

Hent dit barn - han kalder mig luder
- I mine børns (fri)skole), blev der ringet efter forældrene, så de kunne hente deres børn hjem, hvis børnene talte et hårdt sprog. Skolen havde erfaring for, at hvor der var et hårdt sprog, var der samtidigt et hårdt miljø, og det ville den ikke stå model til, skriver Jeanette T, men det vil kun gøre ondt værre mener Christina P.:

Nej, ekstratimer
- Det hjælper ikke noget at tage børnene ud af undervisningen. Det lærer de jo ikke noget af. Tværtimod skulle de tvinges til ekstra timer på skolen, hvis ikke de bla hører efter i timerne, eller kalder læreren skældsord. Konsekvens pædagogik kommer man altså længst med ift besværgelige unge. Deres forældre skulle så kontaktes hver gang, de har lavet ballade. Så kan de komme og hente deres børn til en kammeratlig samtale, om ordentlig opførsel og respekt for sine medmennesker.

Så man var ret konsekvent, hvis eleverne ikke opførte sig ordentligt overfor hinanden og over for lærerne med at få ansvarliggjort forældrene og holde opfølgningssamtaler.

Men hvad mener du er løsningen? Ekstratimer eller bortvisning? Eller har du selv et tredje forslag?

nationen! vil prøve at få et overblik over, hvilke skoler, der har problemer med diciplinen. Find din skole på kortet - og skriv en kort tekst.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind