Sverige: Indvandrerkritikere stormer frem

To store aviser har netop fjernet afstemninger, der viser, at Sverigedemokraterne er populære på nettet. Samtidig stormer det indvandrerkritiske parti frem i en meningsmåling

Jimmie Åkesson fra Sverigedemokraterne kan glæde sig over en meningsmåling, der giver 9,3 procent af stemmerne. I 2010 fik de 5,7 procent. (Foto: AP)
Jimmie Åkesson fra Sverigedemokraterne kan glæde sig over en meningsmåling, der giver 9,3 procent af stemmerne. I 2010 fik de 5,7 procent. (Foto: AP)

På expressen.se fjernede redaktionen en læser-afstemning, der viste, at Sverigedemokraternes leder havde klaret sig næsten ligeså godt som statsminister Reinfeldt i søndagens partilederdebat.

Og på aftonbladet.se ville man ikke have en afstemning liggende, der viste at hver tredje unge vælger, ville stemme på det indvandrerkritiske parti.

Begge aviser forklarer, at de opdagede, at netafstemningerne blev manipuleret, og - i aftonbladets tilfælde - med, at man havde glemt et parti. Til hjemmesiden medieverden forklarer Expressens chefredaktør Thomas Mattson, at det slet ikke handler om Sverigedemokraterne:

Griber ind mod manipulation
- Men hvis webbredaktionen ser tegn på at en afstemning manipuleres, så tager vi den af - uanset emne og resultat. Alle, der ikke lige er konspirationsteoretikere, kan nok godt se, at det var OK at fjerne den, siger chefredaktøren.

Fra 5,5 procent til 9,3
På samme tid stormer Sverigedemokraterne frem til 9,3 procent af stemmerne i en rigtig meningsmåling - ved valget for to år siden fik de 5,7 procent af stemmerne. Det er Yougov der har lavet målingen for Metro og flere af metro's læsere jubler:

- Undrer mig hvis de får under ti procent ved næste valg. At de stormer frem nu skyldes vel minaretdebatten, og så partilederens præstation i partilederdebatten, skriver en glad Marcus N mens Peder Nilsson ikke kan lide resultatet:

- Der er jo en risiko for at Sverige blir nazistiskt, hvis SD kommer i regering.

Hvad tror du? Kommer Sverigedemokraterne i regering før Dansk Folkeparti?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere