Rygere: Nicorette er bag rygeforbud

Danmarks Rygerforening, DARY, har skrevet et åbent brev til folketinget, hvor de blandt andet langer ud efter medicinalindustrien. Læs det her

Der er kommet nyt udspil til lov om røgfrit miljø, og det er rygerforeningen, DARY, ikke tilfreds med:
- Lad os med det samme slå fast, at alle ved, det ikke er sundt at nyde røgtobak og i samme moment slå fast, at det heller ikke er så farligt, som Hjerteforeningen, Lungeforeningen, Kræftens Bekæmpelse og sundhedsstyrelsen fastslår i deres såkaldte dokumentation, som flere forskere siger, er fuld af fejlberegninger, skriver de i et åbent brev til folketinget.

Medicinalindustri betaler
DARY mener ikke at kræftens bekæmpelse er uvildig:
- Alle ved, at de nævnte anti-rygeorganisationer styres økonomisk af den stenrige medicinalindustri. Vi skal her nævne blot ét eksempel, nemlig Johnson & Johnson. Danmark Rygerforening kan dokumentere, at medicinalfirmaet Johnson & Johnson's ejere, den stenrige Robert Wood Johnson Foundation har brugt over 500 millioner $ på anti-ryge kampagner - behøver vi at sige, at Johnson & Johnson ejer rettighederne til Nicorette tyggegummiet, skriver Frank Pedersen, Formand for DARY.
- Behøver vi at sige, at danske anti-ryge organisationer modtager store pengebeløb, samt instruktioner i, hvordan de kan "bearbejde" politikerne til at indføre rygeforbud og højere cigaretafgifter, hævder altså DARY, der merner at 'Medicinalindustrien har altså kort og godt meget store økonomiske interesser i, at der på verdensplan bliver indført flest mulige tobaks forbud.'.

Slut med det individuelle
-Individualister kan vi snart ikke være mere. Friheden til at vælge er langsomt ved at blive taget fra danskerne. Restaurant besøg er næsten udelukket for de mennesker, der nyder røgtobak – de kan ikke vælge en rygerestaurant, hvorimod ikke-rygere kan vælge mellem stort set alle restauranter. Det er måske heller ikke så sjovt, at skulle køre på arbejdet hver dag, idet tanken om, at vi på sigt skal langt væk fra vores arbejdsplads for at nyde en cigaret, skriver foreningen.

Tvinger folk på efterløn
- Vi ved også, at mange i alderen 56 til 60 år går på efterløn, så snart det kan lade sig gøre, blot for at slippe for den besværlighed det nu en gang er, at skulle nyde en cigaret. Men dette bliver hen af vejen også lukket for de noget yngre mennesker – nu må vi se om ikke dette tiltag giver flere førtidspensionister, flere depressioner, mere stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø. Danmarks Rygerforening er ikke tilhænger af, at unge under 18 år ikke kan tage sig en cigaret på deres ungdomsuddannelse eller ungdomsinstitution – dette mener vi ikke er gennemtænkt. Er det virkelig politikernes mening, at unge mennesker skal have en bøde på kr. 10.000,- eller kr. 20.000,- når og hvis de bliver opdaget i at bryde loven? Vi må gøre politikerne opmærksom på, at forbud eller det forbudte nok er det mest interessante for unge mennesker. Lad nu være med at gøre livet surt for vores unge mennesker – det er dem, der skal drive samfundet videre, tænk på det, skriver altså foreningen.

Er sundhedstyrelse og Kræftens Bekæmpelse i hænderne på Nicorette? Og skal unge have lov at ryge på deres uddannelser?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter