Graffiti-svineri på nationalt klenodie

Tre graffiti-tags har sat Fredericia på den anden ende - de er nemlig malet på byens vartegn, Den Tapre Landsoldat

Se ' tagget' på landsoldatens kasket. (privatfoto)
Se ' tagget' på landsoldatens kasket. (privatfoto)

- De skulle have en ørefigen, skulle de!

Sådan skriver Claes A. på Fredericia Dagblads hjemmeside i en kommentar til de tre graffitimalere, der i weekenden har muntret sig med at tegne på byens vartegn, bronzestatuen Den Tapre Landsoldat fra 1858. Og læseren, der kalder sig 'Buschauffør Mariusz' er også hidsig:


Morter-kanonen har fået et 'tag'.

- Det er simpelthen noget svineri, skriver Mariusz og tilføjer:

- Vi kan håbe på at nogle lokale kan genkende 'tagget' og fortælle Politiet, hvem gerningsmændende er. For dette er ikke god grafitti.


Landsoldatens ben.

Museumsinspektør Søren K. Jakobsen har meldt graffitien til politiet, og håber, at det lykkes at finde gerningsdrengene.

- Fredericias museer og til dels også byens mindesmærker rammes af hærværk fra tid til anden, men jeg kan ikke erindre, at det er sket mod Landsoldaten, siger Søren K. Jakobsen, der beder folk, der kan genkende de tre tags om at kontakte Sydøstjyllands Polit på 76 28 14 48

Hvad mener du om folk, der maler graffiti på mindesmærker?

1 af 2 Bronzestatuen, der både betegnes 'Den tapre Landsoldat' og 'Den danske Landsoldat' er sat som et sejrsmonument til minde om den menige danske landsoldats indsats i treårskrigen 1848-50 og blev dermed det første monument i verden sat for den menige soldat.Få dage efter udfaldet fra Fredericia blev indsamlingen til et monument sat i gang. Bidragene til indsamlingen var sat til 1 mark = 33 øre. Beløbet var sat så lavt for at alle skulle kunne deltage, og der blev indsamlet ialt 12.000 daler svarende til 24.000 kr.Kilde: fredericiashistorie.dk
2 af 2 Se ' tagget' på landsoldatens kasket. (privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere