Annonce:
Annonce:

Nikotin-slagsmål har varet 4 år

Rygere, der går over til de elektriske cigaretter, må ikke købe filtre med nikotin, mener lægemiddelstyrelsen. Hvad mener du?

Nogle 'rygere' vil gerne hjave nikotin i de filtre, de sætter i deres e-cigaret. Men så skal de købe dem i England. Dumt, mener nationen!-medlem Linda H.
Nogle 'rygere' vil gerne hjave nikotin i de filtre, de sætter i deres e-cigaret. Men så skal de købe dem i England. Dumt, mener nationen!-medlem Linda H.
Annonce:
Følg nationen!

- Jeg stoppede med at ryge for 1½ år siden ved hjælp af en e-cigaret med nikotin. Men det må man ikke købe i Danmark, så jeg fik det fra England.

Sådan skriver nationen!-medlem Linda H., der er led af ked af, at hun ikke kan få sin nikotin i Danmark. Hun fortsætter i sit læserbrev sendt til Ekstra Bladet:

Cigaretter og tyggegummi er tilladt
- Det er tilladt at købe og sælge cigaretter med nikotin og 4000 forskellige giftstoffer, men det er ikke tilladt at købe og sælge ren nikotin til e-cigaret, som ikke indeholder alle disse giftstoffer.

- Det er tilladt at sælge plaster, tyggegummi, næsespray og tabletter indeholdende nikotin, men IKKE beholdere/filtre til e-cigaretter med nikotin. Lægemiddelsstyrelsens afgørelse: det er lægemiddel, til behandling..ja men er det ikke bedre at 'man' ryger en e-cig. frem for at ryge en cigaret med alle de andre stoffer, lyder spørgsmålet fra Linda.

Hvad mener du? Er nikotin et lægemiddel? Og synes du det burde være tilladt at købe i Danmark - ligesom det er tilladt i England?

Johnny Mortensen fra firmaet cigaretten.dk har bokset med Lægemiddelstyrelsen og Sundhnedsministeriet i fire år for at få dem til at acceptere, at nikotinen IKKE er et lægemiddel.

- Mit argument er, at når ét EU-land vurderer, at et produkt ikke behøver godkendelse, så bør der gælde samme regler i andre EU-lande. Det er jo helt fjollet at det er lovligt at købe fra England, men at myndighederne i Danmark kræver en lægemiddelgodkendelse, siger Johnny Mortensen.

Hvad siger du? Skal rygere, der vil erstatte cigaretter med elektriske cigaretter have lov til at købe nikotin-filtre i Danmark?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: