Annonce:
Annonce:

81% ville gerne stemme om EU's finanspagt

Vedtagelsen af EU's finanspagt uden en folkeafstemning viser at afstanden mellem Christiansborg og vælgerne er afgrundsdyb

Overvægten af super EU-entusiaster er ikke forenelig med deres vælgere. (Foto: Colourbox)
Overvægten af super EU-entusiaster er ikke forenelig med deres vælgere. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg nationen!

- 'Repræsentativ demokrati - nej tak. Direkte demokrati - ja tak'.

Så enkelt formulerer nationen!s Michael B. problemet med EU's finanspagt, som Irland i dag går til valg om. I Danmark har får vi ikke lov til at stemme om finanspagten, da Justitsministeriet har vurderet at der ikke er tale om egentlig suverænitetsafgivelse ( hvilket ikke er et synspunkt der deles af nationen!), og en folkeafstemning derfor ikke er påkrævet.

Folketinget har derfor i dag derfor tiltrådt finanspagten. Det blev vedtaget med 80 stemmer for og 27 i mod efter en lang debat. Den manglende folkeafstemning kommer dog ikke bag på Kim C.:
- 'De danske politikere ved, hvad danskerne vil stemme, derfor ingen afstemning. UD af EU nu!', proklamerer ha,

Danmark går med i EU's finanspagtIrerne afgør euro-finanspagtens skæbne

Annonce:

Massiv modstand
Et markant flertal af nationen!s medlemmer deler dog ikke synpunkt med politikerne på Christiansborg mht. finanspagten. 2650 medlemmer af nationen! har stemt og hele 81% af dem mener at EU's finanspagt skulle have været lagt ud til en folkeafstemning, som Breydel L. formulerer det:
- 'EU er imod Demokrati, er det svar nok?'.

Bliver EU lagt i graven morgen?

Ned i afløbet
I det hele taget er EU-begejstringen til at overse hos debattørerne:
- 'EU er et system hvormed nogle politikere prøver at få magten i Europa. EU er ikke demokratisk eller frit, og jo før det ryger ned i afløbet jo bedre. EU's uintelligente politikere er grunden til at vi endnu ikke er ovre krisen, de har i stedet forværret den', mener Lex L.

Annonce:

Politikerne repræsenterer ikke folket
Vedtagelsen af finanspagten er et tydeligt symptom på at politikerne ikke agerer i befolkningens interesse, mener Peter L.
- 'Vores (...) repræsenterer ikke befolkningen og deres ønsker. I alle EU-lande repræsenterer politikerne først og fremmest sig selv. Siden den lille promille af befolkningen, som gør karriere i partierne og bliver opstillet til Folketinget har mere til fælles med hinanden end med resten af befolkningen, er det svært at se, at repræsentativt demokrati nogensinde skulle blive at vores valgte politikere repræsenterer dem som har valgt dem. Jeg foretrækker den form for demokrati, hvor vælgernes synspunkter respekteres HELE vejen'.

Det er hemmeligt
At distancen mellem befolkning og Christiansborg er vokset deles også af Nicolai M.
- 'Man skal også lige huske på at demokrati kun fungerer, hvis befolkningen bliver informeret korrekt og rigeligt. Det sker ikke mere - for alt er blevet hemmeligt, fortroligt og farligt til at man kan lade befolkningen vide det. Dette er kun sket fordi staten ikke længere repræsenterer befolkningen og dennes holdninger. Derfor må befolkningen ikke vide noget, som helst om noget som helst'.

Hvad mener du - er folketingets vedtagelse af Finanspagten, uden forudgående folkeafstemning, et klart symptom en stor afstand mellem politikerne og deres vælgere, eller har politkerne handlet fornuftigt i sagen ved at rette sig efter justitsministeriet vurdering?</p><br /><br />

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
LIGE NU
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: