Jaja Venstre, men hvor er de ledige job?

Venstre mener, at kommunerne skal give førtidspensionister tilbud om fleksjob - men hvor er de ledige stillinger, spørger nationen!

Kan man forestille sig, at nogle førtidspensioner kunen passe nogle timers rengøringsarbejde? (Foto: ekstrabladet)
Kan man forestille sig, at nogle førtidspensioner kunen passe nogle timers rengøringsarbejde? (Foto: ekstrabladet)

- Det er så fint, men nu vi har stor arbejdsløshed, så bliver der jo bare flere om slagsmålet om de jobs der er.

Sådan skriver Kenneth M. i en kommentar til udspillet fra Venstres Ulla Tørnæs, der handler om at de 250.000 førtidspensionister skal have tilbud om at skifte den passive forsørgelse ud med et fleksjob.

Læs:

Se også: V smider bombe: Vil genåbne førtidspensioner

Læs også: Related contentSTOP Fleksjobreformen! - en Min Sag på nationen!, der har 2600 støtter

I dag er ca. 70.000 personer godkendt til fleksjob, men 17.000 af dem er arbejdsløse. Og derfor er Kenneth ikke den eneste, der stiller spørgsmålet, hvor er de ledige job?:

Deltag i debatten om fleksjob og førtidspensionister - skriv et læserbrev til Ekstra Bladet

- Hvorfra har de fået denne lyst til konstant at kaste flere og flere ud på et arbejdsmarked, hvor der i forvejen er mangel på jobs? Først var det de ældre som skulle fastholdes længere, med den effekt at de unge ikke kan finde jobs. Nu er det pensionisterne de går efter, skriver Erik B. og Sancho G. mener også, at forslaget har et stort problem:

- Det er i forvejen meget svært at finde flexjob, til dem, som er visiteret til det.

Hvad mener du? Kender du en førtidspensionst, der kan arbejde 5-10-20 timer om ugen? Og har du en ide til, hvor man oprette flere fleksjob?

Jeanette T. er en af dem, der mener, at det er fint, at flere - også førtidspensionister . kommer til at bidrage til statskassen:

- Selvfølgelig drejer det sig om penge, det er dyrt at have så mange mennesker på livslang forsørgelse, og de arbejdende skatteydere kan ikke længere følge med til at betale. Jeg finder det helt rimeligt, at man skal bidrage til den fælles kasse, hvis man kan.

- Det kan godt være, at satserne for overførselsindkomster ikke er fyrstelige, men når under halvdelen af befolkningen er med til at tjene pengene hjem, betyder det, at hver eneste ansat på arbejdsmarfkedet skal forsørge mindst en mere, end sig selv. Det hænger ikke sammen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere