Familie sladrer om socialt bedrageri

Sidste år afslørede Københavns Kommune socialt bedrageri for 25 mio hos 162 borgere. De fleste anmeldelser kom fra familie og venner

Screendump fra kk.dk - her kan du anmelde sociale bedragere.
Screendump fra kk.dk - her kan du anmelde sociale bedragere.

De gode middage med vennerne, de våde frokoster i højtiderne og de store familiefester som bryllupper og konfirmation.

Det er til den slags kom-sammener, at de sociale bedragere kommer til at fortælle, at de hæver lidt for mange ydelser fra det offentlige - og det er her at familiemedlemmer og venner bliver så provokerede, at de efterfølgende melder, hvad de har hørt til kommunen.

Se også: Piskesmældsskadet lastede 600 liter sprit

Læs også:

Se også: To ud af tre kender en socialbedrager

Praleri provokerer
- Anmeldelserne kommer fra familie og nære venner, der synes, at praleriet har været for groft. Der kommer også en del henvendelser fra ex-mænd og koner, men dem er der ofte ikke så meget kød på, det handler omere om hævn. Nej, de gode anmeldelser, dem med penge i, de kommer fra familie, siger Per Stevsnborg, Kontorchef i Københavns Kommunes Folkeregister og Kontrolgruppe.

Se også: Fik tip om fusk og udspionerede førtidspensionist

106 sager siden nytår
I årets tre første måneder har kontrol-gruppen oprettet 106 sager på baggrund af anmeldelser fra borgerne. Det er en lille - omend svag - stigning fra sidste år, hvor der i snit blev oprettet lige under 100 sager pr. kvartal. Indsatsen betød at 162 personer fik standset hjælp og stillet over for et et tilbagebetalingskrav - i snit gav hver sag 155.000 kroner til kommunen.

- Vi opfordrer ikke folk til at melde hinanden - men vi har resourcerne, og er klar, hvis nogen mener de kender nogen, der snyder systemet, siger Per Stevnsborg.

Men hvad mener du? Kunne du finde på at sladre om en ven eller et familiemedlem?

I december anslog forfatterne til en rapport fra KMD Analyse, at systemetbliver svindlet og snydt for mellem 7 og 12 milliarder kroner om året. Det svarer til 3-5 procent af de sociale ydelser, der udbetales totalt i Danmark.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere