Hun kan smadre de fine folks fodbold-EM

Ukraines tidligere premierminister Julia Timosjenko sultestrejker i sit fængsel, fordi hun har fået tæsk. Flere fine folk vil nu melde afbud til EM

Julia Timosjenkos sultestrejke har fået flere top-politikere til at overveje et afbud til EM. Jvad mener du - skal man blande politik og sport sammen? (Foto: AP)
Julia Timosjenkos sultestrejke har fået flere top-politikere til at overveje et afbud til EM. Jvad mener du - skal man blande politik og sport sammen? (Foto: AP)

- Det er nu, vi skal lægge maksimalt pres på ukrainerne. EM er så stor en begivenhed for Ukrainerne. Hvis jeg var minister, ville jeg ikke tage af sted.


Lykke Friis. Foto: Ole Lind

Sådan siger den tidligere minister Lykke Friis til DR Nyheder i anledning af, at EU-kommisær Viviane Reding allerede har meldt afbud til EM og en tysk sportsminister overvejer at gøre det. Begge angiver sympati med den sultestrejkende Julia Timosjenko og Ukraines omgang med menneskerettigheder eller manglen på samme som årsag.

Fik syv års fængsel
Julia Timosjenko blev i oktober idømt syv års fængsel for magtmisbrug, mens hun var premierminister. Sagen blev rejst få måneder efter, at hun tabte knebent til præsident Viktor Janukovitj, og handler om at den gas-aftale hun som premierminister havde indgået med Rusland, var for dårlig.

Se også: USA fordømmer politisk dom i Ukraine

Den Europæiske Union har støttet hendes påstande om, at sagen var politisk, og EU har forsinket underskrivelsen af en aftale, der ville kunne bane vej for et senere ukrainsk medlemskab.

Bør fylde mere end twitter
Timosjenko gik tirsdag i sultestrejke for at protestere mod sin fængselsdom, voldelige fængselsvagter og udviklingen i landet, og ifølge Lykke Friis skal vesten støtte hende:

- En sag, der mildest talt burde fylde mere end DBU's twitterforbud: Bør statsoverhoveder og ministre deltage ved EM i Ukraine, når menneskerettighederne krænkes? Kommissær Reding har lige meldt afbud, Tyskland overvejer at gøre det - og den tyske præsident har lige sagt nej tak til et besøg inden EM; sikkert også for at lægge pres på ukrainerne. Hvad synes du, spørger Lykke Friis på Facebook. Både SF og Enhedslisten afviser ifølge dr.dk en boykot af EM

Hvad mener du? Skal man blande politik og sport sammen?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere