Skjult kamera: Plejer bankede 81-årig

Datteren undrede sig over blå mærker på moderens arme og hænder, og satte et skjult kamera op på plejehjemsværelset. Nu er plejeren i fængsel

Skjulte optagelser af tæsk på plejehjemmet har fået læseren på The Sun til at kræve videoovervågning af alle rum på alle plejehjem. (arkivfoto: Andres Szlavik)
Skjulte optagelser af tæsk på plejehjemmet har fået læseren på The Sun til at kræve videoovervågning af alle rum på alle plejehjem. (arkivfoto: Andres Szlavik)

Seks uger efter at Jane Worrolls Alzheimer-syge mor var rykket ind på plejehjemmet Ash Court i det nordlige London, monterede hun et skjult video-kamera på værelset.

Se optagelserne i tv-klippet over artiklen

Hun kunne nemlig ikke forstå, hvorfor moderen pludselig havde fået så mange blå mærker, og købte ikke plejernes forklaring om, at mærkerne skyldtes hovedpinepiller.

Skreg da jeg så filmen
Videoovervågningen afslører da også, at plejerne ikke havde fortalt sandheden - for filmen som netop er blevet vist på bbc viser bl.a. en plejer, der slår den ældre dame seks gange i både ansigtet og maven. Den viser også, at den ældre kvinde blev lagt i seng kl. halv seks, og iøvrigt blev løftet og flyttet rundt, som var hun en sæk kartofler.

- Jeg skreg da jeg så filmen, siger Jane til The Sun:

De er jo sadister
- Mor er så skrøbelig, og kan ikke gøre noget for at få hjælp - og så opfører plejerne sig så sadistisk, siger Kate, og læserne på T he Sun føler i den grad med hende - mere end 350 har kommenteret historien om plejehjemtæskene - og mange vil nu have mere videooverevågning:

- Det burde være obligatorisk at have videoovervågning i alle værelser. I forvejen er der jo kameraer på pubberne, natklubber, hospitaler, banker, gader, stationer osv, så hvorfor ikek de steder, hvor det virkelig betyder noget for svage mennesker, skriver læseren 'teeceeeee' og 'picaso14' er enig:

- Den eneste måde at stoppe den her mishandling af ældre mennesker, er at sætte et kamera op i hver eneste rum, skriver picasso.

Men hvad mener du? Skal man virkelig overvåge hvert rum på plejehjemmene?

Plejeren, der slog Janes mor fik 18 måneders fængsel i sidste uge, og plejehjemmet har fyret tre andre ansatte.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere