Sådan kører du din el-måler baglæns

Danskerne er blevet vilde med solcelle-anlæg - og på verdensplan overhalede investeringer i solenergi, vindenergi sidste år

Ejere af solcelleanlæg kan opleve at deres måler kører baglæns. (Foto: Colourbox)
Ejere af solcelleanlæg kan opleve at deres måler kører baglæns. (Foto: Colourbox)

Sidste år investerede de 20 rigeste lande tilsammen 725 milliarder i solenergi. Og samtidig faldt investeringerne i vindkraft til 410 milliarder.

Læs: Se også: Rekordstort solcelleanlæg er på vej Rekordstort solcelleanlæg er på vej

Det skriver Politiken idag, og udviklingen, der er dokumenteret af finanshuset Bloomberg og tænketanke PEW Research, kan også ses i Danmark, hvor mere end 5000 boligejere nu har et solcelleanlæg.

- Der er sket en eksplosion i antallet af solcelleanlæng, siger Hans Mogensen, kommunikationsdirektør i Energinet, der er forpligtet til at tage imod den overskydende strøm fra solcellerne. Energinet oplyser i dag til nationen!, at mens der ved årskiftet var 2681 private solcelleanlæg, var der pr. 16 april mere end 5500 anlæg.


5000 danske tage har fået sol-celler. (Foto: Colourbox)

Læs også: Se også: Bilka sætter solcelle-anlæg på varehylden Bilka sætter solcelle-anlæg på varehylden

En af grundene til at solcelleanlæg er blevet et hit er, at de kan få el-måleren til at løbe baglæns. Når solen skinner og anlægget producerer mere strøm, end man bruger, kan man gennem den såkaldte 'nettomålerordning' gemme sin overskudsstrøm på energinettet. Dermed får alt den strøm, solcellerne producerer, samme værdi som den, der købes fra el-nettet.

Men hvad med dig? Hvad mener du om solenergi, og er det smart, at alle husejere nu plastrer deres tage til med solceller?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere