Obama vil have styr på Malmøs jødehad

I dag får Malmø's rabbiner Shneur Kesselman besøg af Hannah Rosenthal, Obamas særlige udsending for overvågning af antisemitisme

Obama har sendt sin antisemitisme expert til Malmø for at undersøge mhvor udbredt jødehadet er. (Foto: AP)
Obama har sendt sin antisemitisme expert til Malmø for at undersøge mhvor udbredt jødehadet er. (Foto: AP)

Mange af Malmøs jøder føler sig utrygge og forfulgte, når de færdes i byen. Tilråb som 'forbandede jøder', 'Leve Hitler' og 'Længe leve Hamas' har fået medlemmer af det jødiske samfund til at flytte fra byen, og rabbineren er blevet chikaneret i en grad, så USA's præsident Obama nu har sendt sin særige udsending for antisemitisme til byen, for at undersøge, hvor udbredt jøde hadet er.

Rabbineren har været mål for kast med sodavandsdåser og appelsinskaller i busser og på togstationen, ligesom folk har spyttet på ham.

Malmø: Flere råber 'forbandede jøder'Malmøs jødehad får Hollywood til at aflyse

Mødet mellem Obama's udsending og førstemanden for Malmø's ca 650 jøder foregår her til formiddag, og avisen expressen.se har spurgt rabbineren om, hvad han mener om at få besøg af et 'antisemitisk-sendebud:

I Syrien ja, men i Sverige?
- Jeg synes det er vældigt ...... mystisk, faktisk. At hun kommer til en svensk by, til Malmø, fordi USA er bekymret over menneskerettighedssituationen her Det havde været okay, hvis det havde været i Syrien, i et diktatur. Men i Sverige?, siger rabbiner Shneur Kesselman til avisen.

Men hvad siger du? Er situationen for jøder i Malmø virkelig så alvorlig?

I marts 2010 skrev Ole Hyltoft en klumme her på siden, om problemet for jøder i Malmøs gader. Den artikel fik 651 kommentarer.