nationen! raser: Ny rygelov er latterlig og syg

Læserne på ekstrabladet.dk er godt utilfredse med regeringens seneste stramninger af rygeloven

Hvis det stod til flertallet af nationen! skulle rygereglerne ikke være så stramme. (Foto: Polfoto)
Hvis det stod til flertallet af nationen! skulle rygereglerne ikke være så stramme. (Foto: Polfoto)

Dagen igennem har oppositionen haglet regeringens nye stramninger af rygeloven ned på tværs af de danske medier.

Den er alt for formynderisk, lyder det.

Og det kunne flertallet af ekstrabladet.dk's læsere ikke være mere enige i.

For eksempel lyder det:

Læs også: Hyklerisk kritik af rygeloven

- OK, det er ikke sundt at ryge, men det er heller ikke sundt at klare alt med forbud! Det er faktisk sygt, skriver Jens W. og fortsætter:

- Alkohol er skyld i mindst lige så megen elendighed som rygning og koster sikkert samfundet mere, når alle menneskelige skader og tragedier, det påfører os, tages med i betragtningen.

Også Preben P. ryster på hovedet over stramningerne, der blandt andet medfører, at rygning fremover er totalt bandlyst på skoler, gymnasier, institutioner og en lang række øvrige uddannelses- og opholdssteder for børn og unge.

Læs:

Se også: DF kritiserer ny rygelov

- Det er da latterligt, som de jagter rygerne efterhånden. Det er bestemt ikke et frit land, vi lever i længere, hvis vi egentlig nogen sinde har levet i et frit samfund?

På Ekstra Bladets Facebook-side har debatten også raset. Og også her er de fleste af læserne irriterede over de nye regler.

- Der er jo ingen af os, der er uenige i, at det er usundt at ryge. Men det grænser efterhånden til chikane af den lille procentdel rygere, der er tilbage. Hvis man er så ivrig, så forbyd da alt tobak, skriver Per René Engholt.

Læs også: Enhedslisten hjælper ny rygelov igennem

Rygning bliver også fremover forbudt i enkeltmandskontorer - dog med mulighed for at give tilladelse til rygning i firmabiler, lastbiler, kraner og lignende, hvis de kun bemandes af én person ad gangen. Og det glæder Christian L., der ikke er enig i kritikken af regeringens nye rygelov.

Han peger endda på, at stramningerne kunne have været endnu mere restriktive.

- Rygning hører ikke til på arbejdspladser. Danskerne har i forvejen et af de dårligste værn imod passiv rygning i Europa og den nye lov fjerner endda ikke rygerum eller rygebokse, hvorfra der siver kræftfremkaldende røg videre i andre lokaler, skriver han.

Hvad mener du? Bør regeringen slappe lidt af og lempe rygeloven? Giv din mening til kende i afstemningen til højre og i debatten under artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere