Man kunne snildt lukke 60 danske banker

Så blev listen over danske banker lidt kortere. Men man kunne snildt lukke eller sammenlægge langt flere, siger statens bank-vogter

Henning Kruse Petersen håber at flere danske banker slår sig sammen - for 100 banker er for meget til et lille land som Danmark. (Foto: Mik Eskestad)
Henning Kruse Petersen håber at flere danske banker slår sig sammen - for 100 banker er for meget til et lille land som Danmark. (Foto: Mik Eskestad)

For et år siden skrev Peter Brixtofte en klumme i Ekstra Bladet, der fik overskriften 'Ekstraregning til bankkunder på 10 mia.'.

I klummen fremførte Brixtofte, at der var dobbelt så mange fuldtidsansatte pr. indbygger i Danmarks banker sammenlignet med Norge, Sverige og Finland(pr. 31.12 2009). Brixtofte skrev:

- I Danmark var der 46.000 ansatte til os 5,6 mio. danskere. Norge og Finland med næsten samme antal indbyggere som os (4,8 og 5,3 mio. indbyggere) kunne nøjes med henholdsvis 20.000 og 24.000 ansatte. Sverige med næsten dobbelt så mange indbyggere (9,2 mio.) som os klarede sig med færre ansatte end os – nemlig 40.000 ansatte.

Brixtofte mente, at Danmark kunen klare sig med langt færre bankfolk, og i dag får Brixtoftes synspunkt så opbakning fra en af af sværvægterne i den danske pengeverden. Formanden for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen siger, efter weekendens bankkrak, at Danmark har alt for mange banker:

Læs: Se også: Tilsynsdirektør: Flere krak kan være på vej Tilsynsdirektør: Flere krak kan være på vej

Læs også: Se også: Bankkrak kan udløse dominoeffekt Bankkrak kan udløse dominoeffekt

For mange i dag
- Jeg kan ikke sige, hvor mange banker, Danmark kan klare sig med, men vi har for mange i dag, siger Kruse Pedersen til nationen!.

Hvis man ser på de tal Brixtofte kom med for en år siden, kunne man sige, at 40 banker var nok til Danmark...hvad siger du til det tal?

- 40 er alt rigeligt. Og det må du godt citere mig for, hvis bare det fremgår, at det bare var et tilfældigt tal du slyngede ud, siger Kruse Pedersen.

Hvor har du dine penge - i en stor eller lille bank? Og tror du at det er godt eller dårligt, at Danmark har mere end 100 banker?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere