Dagens tilbud: 'skraldespandsmad'

I morgen smider butikken maden ud fordi sidste salgsdato er overskredet - men i dag kan du købe den til nedsat pris. Rema 1000 vil oprettet særlige afdelinger med halvgammelt mad

Fødevarestyrelsen har vurderet, at der bliver kasseret 200 kilo mad pr. supermarked pr. uge. Ville du have købt det , dagen inden det røg ud? (Foto: Colourbox)
Fødevarestyrelsen har vurderet, at der bliver kasseret 200 kilo mad pr. supermarked pr. uge. Ville du have købt det , dagen inden det røg ud? (Foto: Colourbox)

- Man skal ikke lade sig tyrannisere af datomærkninger. Langt de fleste produkter er stadig spiselige efter den dato.

Se også: Datomærkning giver madspild

Sådan sagde Men Leif Skibsted, professor på Institut for Fødevarevidenskab, for nogle måneder siden i Samvirke, og noget tyder på at ihvertfald Rema 1000s medarbejdere læste med, for i denne uge lancerer discount-kæden en en kampagne, der åbne forbrugernes øjne for det, der ellers ville ende i skraldespanden.

Se også: Mad for milliarder ryger i skraldespanden Læs også: Mad for milliarder ryger i skraldespanden

- Vi vil sætte fokus på problemet med datovarer og vende det til noget positivt ved at indføre tydeligere skiltning på hylderne og karakteristiske mærkater på varerne, siger Anders Rene Jensen, indkøbsdirektør i Rema 1000 til politiken.dk. Fokus betyder, at der vil være særlige sektioner i butikkerne, hvor de varer, der snart er for gamle, ligger.

- Nu vil vi være offensive omkring varer, der er ved at blive for gamle. De skal være synlige. Det er en stor fordel for os, at vi får solgt varerne og ikke skal smide dem ud. Derudover får forbrugeren en billigere vare, siger Rema 1000-chefen Max Skov Hansen fra Valby, der bl.a. har creme fraiche og laks til en femmer og en lammeculotte til en tyver.

Hvad siger du? Vil du gå efter gode dato-tilbud, eller vil du gå uden om?0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere