Chok: Sverige afskaffer TV-licensen

Den svenske public service komite vil afskaffe licensen - og der er politisk flertal, siger statsministerpartiet Moderaterne's repræsentant

Hvad vil du helst - betale licens direkte til DR, eller over skatten?
Hvad vil du helst - betale licens direkte til DR, eller over skatten?

- Ja, bravo. Så kommer alle snyderne også til at bidrage.

Sådan lyder Johns kommentar på sydsvenskan.se, til nyheden om, at svenskerne fra 2014 ikke skal betale licens. Og at public service-medier fremover skal hente pengene direkte i statskassen.

- Så længe SVT kan holdes reklamefri, så er jeg faktisk ligeglad med, hvordan jeg betaler, skriver haw_se, og af de 1445 læsere, der har reageret på nyheden er da også svært tilfredse.

I dag betaler man 2076 kroner (svenske, selvklart) pr. år i licens, og Svensk Radiotjeneste- som opkræver licensen - har 100 ansatte, og udgifter for mere 100 milioner kroner pr. år.

Det er Public service-kommittén, der mener at den teknologiske udvikling har overhalet licensen. Alle ser TV, men flere og flere gør det på mobil elller PC, som i dag ikke er omfattet af licens. Desuden er anslået en halv million sortseere i Sverige. og dem vil man også ramme med forslaget, der ifølge mediemagasinet resume.se allerede har flertal i Riksdagen.

– Der er tæt på konsensus om at erstatte tv-licensen med en public service afgift, siger Gustaf Hoffstedt, Moderaternas repræsentant i den politiska følgegruppe. til resume.
Sverige har flere gange diskuteret en ophævelse af licensbetalingen, men det er først nu, der er flertal blandt politikerne.

Hvad mener du? Bør Danmark gøre det samme - droppe licensen og give DR, TV2-regionerne, lokalstatinerne penge via den almindelige indkomstskat?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere