Små-piger sloges om dreng: Den ene døde

Skal man straffe en 11-årig, der ved et uheld slår en 10-årig ihjel?

Når to piger aftaler en slåskamp - og den ene dør ved et uheld - skal den overlevende så straffes? (modelfoto: Mik Eskestad)
Når to piger aftaler en slåskamp - og den ene dør ved et uheld - skal den overlevende så straffes? (modelfoto: Mik Eskestad)

- Latterligt. Forældrene skulle have en bøde, og pigen, der bankede hende, skulle straffes - for ellers lærer ingen jo af det her.

Sådan skriver netdebatøren 'Rusti Blu' i en kommentar på Los Angeles Times hjemmeside, der forleden kunne fortælle, at der ikke bliver nogen retlige følger af et fatalt slagsmål mellem en 10-årig og en 11-årig pige, der var forelskede i den samme dreng.

De to piger gik i skole i Long Beach, og havde aftalt et opgør om retten til drengen, på en grund tæt på deres skole. Slagsmålet varede under ét minut, da den 10-årige blev dårlig af et slag i hovedet, og et par timer senere døde hun. Politiet gik i gang med en drabsefterforskning, men konkluderer nu, at der ikke er foregået noget ulovligt:

Tragisk uheld
- Der er tale om et slagsmål, der ved et uheld ender tragisk, siger politiet, og tilføjer, at de håber afgøreslen vil give begge familier fred. Men på nettet er der altså nogen, der mener at det er for let sluppet:

- Hvor er det trist for den døde piges familie, at retfærdigheden ikke sker fyldest, skriver TanJa Jacobsen, der er ligeglad med, at den pige, der skulle straffes er bare 11 år, og at offeret selv var med til at planlægge slagsmålet. Mariel Oh mener at straffen kunne være samfundstjeneste.

Hvad mener du? Skal man straffe en 11-årig, der ved et uheld slår en 10-årig ihjel?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere