Snus-forbud fra EU ryster Sverige

Død over EU lyder det fra snusglade svenskere efter melding fra Bruxelles om et kommende snusforbud

Den særlige svenske vane med at lægge tobak i munden er truet. EU vil nemlig forbyde de smagstoffer, der gør snusen til snus. Ca. en million svenskere snuser jævnligt.
Den særlige svenske vane med at lægge tobak i munden er truet. EU vil nemlig forbyde de smagstoffer, der gør snusen til snus. Ca. en million svenskere snuser jævnligt.

- Død over EU, vi skal have vores nationale suverænitet og selvbestemmelse tilbage, skriver BaconPiskan i sin kommentar til EU vill förbjuda snuset og 'tamfe' er også rasende:

Koncentrer jer om økonomi
- Hvis EU vedtager et snus-forbud, så er det vist på tide at forlade den union. De der nede i bruxelles burde koncentrerere sig om euro-krisen, økonomien i Grækenland, Portugal, Spanien, Italien og Ungarn, og blande sig uden om de forskellige landes traditioner. Det bliver mere og mere tydeligt at EU er et mislykket projekt.

Dansk politik - 18. apr. 2012 - kl. 18:54 TV: Nyt EU-krav: Din fiskehandler skal tale latin

Det er EUs sundhedskommisær John Dali, der vil forbyde tilsætningstoffer i tobak. Og da der er masser af smagstoffer i den snus svenskerne ynder at proppe i munden, ja så lyder vurderingen fra Swedish Match, som står bag de populære tyggetobakker General, Ettan, Grov og Göteborgs Rapé, at smagen bliver helt anderledes.

- Og så er det slut med snus - jeg har ellers kæmpet for at man burde tillade snus i hele EU, siger EU-parlamentarikeren Christofer Fjellner, fra regeringspartiet Moderaterne til expressen.se, der også har spurgt læserne, hvad de mener om EUs snus-politik.


Og af de mere end 9000 der har stemt, mener et massivt flertal på 82 procent, at EU skal blande sig uden om.

Hvad mener du? Ska svenskerne have lov til at lave deres snus som de vil?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere