7-årig til mor: Jeg vil gerne dø

Han har Aspergers Syndrom, og kommunen mener at han godt kan gå i en almindelige folkeskole. Hvad mener du?

7-årige Jonathan har det skidt i den almindelige folkeskole. Han har Aspergers Syndrom, og trives i en specielklasse - men den skal nedlægges. (Arkivforo: Mads Winther)
7-årige Jonathan har det skidt i den almindelige folkeskole. Han har Aspergers Syndrom, og trives i en specielklasse - men den skal nedlægges. (Arkivforo: Mads Winther)

- Jeg har selv haft et barn der mistrivedes i folkeskolen og som faktisk også snakkede om selvmord, og der skete ikke noget i forbindelse med at få et andet skoletilbud, før jeg tog ham ud af folkeskolen.

Sådan skriver en af de mange netdebatører, der er blevet rørt af historien '7-årig skoleelev: Jeg vil gerne dø, mor' på Lokalavisen.dk. Her fortæller Sille fra Ølstykke om sin syv-årige søn Jonathan, der har Asperger-syndrom - og som har haft et skole-liv så propfyldt med ydmygelser og nederlag, at han har snakket om selvmord.

Og skal man tro de mere end 100 kommentarer, så er Jonathan ikke det eneste Asperger-barn, der har svært ved at indgå i den almindelige folkeskole:

11-årig forsøgte selvmord
- Jeg har selv en nevø med aspergers, som bor i en anden kommune. Jeg genkender alt for godt det som de går igennem. I min nevøs sag kom der først skred i tingene, da han som 11 årig rent faktsik forsøgte at begå selvmord. Alligevel mente skole og kommune i første omgang, at de havde gjort alt rigtigt. Det viste sig så langt senere, at det ikke var tilfældet og der blev udtalt kritik af sagsbehandlingen, men hvad kunne min nevø bruge det til, skriver Jette P, og Jessica G-W har også haft problemet alt for tæt inde på livet:

- Kære Sille, Jeg føler med dig og din Jonathan. Jeg har også en dreng med Aspergers som ville begå selvmord i en alder af 7 år. Men husk at.....din søn nok er sindsygt begavet, og at Danmark ikke har skolepligt, men kun undervisningspligt og at det KAN ende supergodt!

Fra landsbyskole til Harvard
- Min søn dimitterede fra Oxford med topkarakterer og vandt en af verdens fornemmeste priser indenfor sit fag. Han har lige færdiggjort en PhD i verdensklasse og er startet ekstern lektor ved en universitet i USA. Og han gik bl.a på et landsbyskole på Møn, skriver Jessica.

Jonathan har - efter en forfærdelig oplevelse i den almindelige folkeskole - fået lov til at gå i en specialklasse. Men specialklassen - som efter moderens oplevelse er god for ham - skal nedlægges, og derfor skal han tilbage til den almindelige folkeskole.

Skolechef Egon Agerlin siger til lokalavisen, at Jonathan godt kan klare sig i en almindelige klasse:
- Vi har vurderet, at den pågældende elev godt kan inkluderes i en normal klasse med støtte.

Hvad ville du gøre, hvis du var Jonathans mor - og hvad ville du gøre, hvis du var skolechef?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere