65 hvalpe aflivet - nu er det nok

Han har fire Amstaff-tæver, som er lovlige fordi de er født før hundeloven. Men når de får hvalpe skal de aflives - og de får mange hvalpe

Amstaff er ulovlige i Danmark - medmindre man ejede en, før hundeloven trådte i jraft i 2010. (Toke Hage/Polfoto)
Amstaff er ulovlige i Danmark - medmindre man ejede en, før hundeloven trådte i jraft i 2010. (Toke Hage/Polfoto)

Der er mange ting at brokke sig over ved den hundelov Folketinget vedtog tilbage i 2010 - og nu har anklagemyndigheden for Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi fundet endnu et hul i loven. Den simple problemstilling er, at en hundeejer på Lolland ejer fire tæver af den nu forbudte hunderace american Staffordshire - og at tæverne er lovlige, men de hvalpe de får, er ulovlige.

Det har iiølge folketidende.dk frembragt den besynderlige situation, at tæverne - siden den nye lov trådte i kraft - tilsammen har født fem kuld hvalpe, som alle er blevet aflivet, fordi er ulovlige. Til tv2east.dk siger anklager Henrik Holten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at manden godt er klar over, at de 65 hundehvalpe har været ulovlige:

- Han gør det, selvom han er klar over, at fortsat avl medfører, at hundene bliver aflivet, siger anklageren, der gerne vil beslaglægge hundene, og derfor har hevet manden i retten.

Men hvad mener du? Er det loven eller manden, der er noget galt med?

På nationen har Charlotte A d. skrevet sagen ' Related contentMed hundeloven forsvandt retfærdigheden. der foreløbig har fået 1550 støtter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere