Fik tip om fusk og udspionerede førtidspensionist

Hun mener selv at hun er så skadet, at hun er berettiget til 4 millioner i erstatning - men forsikringselskabets mener at 5 dages videoovervågning viser noget andet

Det sker i op til sager om året, at Topdanmark overvåger kunder, for at se, hvor store skader de reelt har fået. (Foto: Ekstrabladet)
Det sker i op til sager om året, at Topdanmark overvåger kunder, for at se, hvor store skader de reelt har fået. (Foto: Ekstrabladet)

Danske forsikringsselskaber videoovervåger i stigende grad helt almindelige danskere.

Motivet er at afsløre mulig svindel, når selskaberne skal udbetale erstatninger for f.ex. tabt erhvervsevne, og i aften bringer DR et program om en kvinde, der kom alvorligt til skade i en rideulykke, og nu har stævnet sit forsikringsselskab Topdanmark for 4 millioner kroner.

Selskabet - som under behandlingen af hendes erstatningssag fik et tip om, at hun ikke var så skadet, som hun havde fortalt - videoovervågede hende fem dage, og siger i dag til nationen!, at de mener, at der er stor forskel på det hun kan, når hun bliver filmet, og det hun i anmeldesen skriver hun ikke kan.

Men hvad mener du? Er det OK at videoovervåge kunder, for at tjekke, hvor store mén de har fået af en ulykke?

DR har ringet rundt til de største forsikringsselskaber, og fundet ud af, at mange af dem har mellem 8 og 12 tidligere politifolk ansat til blandt andet at videoovervåge danskere.

- Vi bruger dem til at undersøge sager, hvor vi har en begrundet formodning om, at skaden enten er overdrevet, eller den er ikke sket som den er anmeldt, siger Topdanmarks kommunikationschef, Jens Langergaard til DR, der også har åbnet for debatten på deres hjemmeside:

Stol dog på lægerne
- Jeg syntes det er helt i orden hvis forsikringsselskaberne tjekker, hvis de har mistanke. Jeg kender selv til at nogle har fået store beløb udbetalt fordi man er blevet invalid e.l., men det mest utrolige er at de selv kan bygge deres hus helt om uden hjælp, skriver Per på dr.dk, mens Tobias Andresen mener at overvågning er helt misforstået:

- Når lægerne og sundhedsvæsenet har afsagt deres dom er den sag lukket. Som om en eller anden luskeper af en amatør detektiv skulle kunne modbevise lægernes konklusion.

Kvinden som optræder i DR programmet er blevet tilkendt førtidspension. Topdanmark understreger over for nationen!, at de ikke blander sig i de offentlige ydelser.

Læs også:

Se også: Piskesmældsskadet lastede 600 liter sprit

For to uger siden svarede 7633 personer læsere her på nationen! på spørgsmålet 'Hvad mener du om kontrollen med modtagere af sociale ydelser?', og er voldsomt flertal på 75 procent svarede 'Den er for slap'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere