Breiviks advokater minder om 'Mad men'

Retssagen mod Anders Breivik begynder på mandag - og hans forsvaradvokater, ved at de vil komme i fokus

Geir Lippestad, Vibeke Hein Baera, Odd Ivar Groen og Tord Jordet skal forsvare Breivik og har fået taget dette PR-billede. Er det for smart? (Foto: AP)
Geir Lippestad, Vibeke Hein Baera, Odd Ivar Groen og Tord Jordet skal forsvare Breivik og har fået taget dette PR-billede. Er det for smart? (Foto: AP)

Hvordan lægger man en strategi for at forvare en massemorder som Anders Breivik, der har 77 liv på samvittigheden.

Det er de tanker advokat-kvartetten Geir Lippestad, Vibeke Hein Baera, Odd Ivar Groen og Tord Jordet har gjort sig i de sidste mange måneder, og et af svarene er åbenbart at styre, hvordan man selv bliver afbildet - og derfor har de poseret på en række gruppebilleder, der nu er spredt til pressen.

Den britiske avis Daily Mail har gjort tyk grin med billedet, og skriver, at advokaterne vist tror at de skal være med i en film. Og i kommentarfeltet på avisens hjemmeside, skriver Jack fra Liverpool da også, at billeder får det værste op i ham:

Frække advokater gør folk rasende
- Disse glatte og slikkede advokater gør mig syg - foragtelige individer, skriver jack, og bliver bakket op af Justus S. M., der raser sammen med flertallet af læserne på b.dk:

- Hvor er det frækt at få at tage pr-billeder som advokat. Forsvarsadvokater er djævlens håndlangere, og de sympatiserer helt sikkert med Breivik og alle de andre SKYLDIGE klienter de repræsenterer, skriver Justus på b.dk, hvor 370 læsere har svarer på, hvad de føler ved at se billedet - og 53 procent 'raser', mens kun 6 procent 'jubler'.

Men hvad mener du? Er det ikke OK, at sørge for, at der er vellignende billeder, når man nu ved, at man skal på forsiden af medier verden over?

Jette Nielsen mener jo, og argumenterer således i sin kommentar på bt.dk:
- Advokaterne ved godt at der ofte vil bliver bragt billeder af dem, i forbindelse med retssagen, og de forsøger vel bare at få en smule indflydelse på hvordan de bliver fremstillet. Det kan jeg ikke se noget galt i.

Lidt James Bond-agtigt
- Det kan da godt være det er 'Mad Men'-agtigt eller 'James Bond'-agtigt, og hvad så. Jeg synes det ligner et team som jeg gerne ville repræsenteres af... og vi må ikke glemme, at alle har ret til et forsvar, også kryb som Brevik.

Kom med din analyse af PR-billedet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere