Forsker: Ikke farligt at tale mobil bag rattet

Sverige er det eneste land, hvor du gerne må bruge din mobiltelefon, mens du sidder bag rattet. Og sådan skal det blive ved med at være

Et forbud mod at tale mobil i bilen er nytteløs, mener svensk forsker. Hvad mener du? (Mikkel Tariq Khan)
Et forbud mod at tale mobil i bilen er nytteløs, mener svensk forsker. Hvad mener du? (Mikkel Tariq Khan)

Det nytter ikke at forbyde mobilbrug i bilen - det handler om at gøre telefonerne smartere.

Sådan lyder det fra det svenske vej og transportforskningsinstitut, der netop har afleveret en rapport om emnet til den svenske regering.

- For det første overtræder folk bare forbuddet, og for det andet har vi ikke kunne konstatere nogen effekt på antallet af ulykker, siger trafikforsker Katja Kircher til Sveriges Radio.

Mystisk argumentation
Et forbud har været diskutereret i lang tid i Sverige - og på aftonbladet.se's hjemmeside har en artikel om rapporten, skabt masser af debat.

- Jeg kan sige, at når man taler i telefon, har man ikke 100 procent fokus på bilkørslen - specielt ikke når man taster et nummer ind, skriver Kenneth Åström og Filip Johansson fortsætter:

- Det er en meget mystisk måde at argumentere mod en lovgivning - stort set hver gang, jeg ser en bilist, der opfører sig unormalt i trafikken, så er der en mobiltelfon indblandet. Så selvfølgelig vil et forbud betyde færre ulykker.

Trafikforskeren - som altså ikke vil anbefale et forbud - mener at teknikken skal udvikles, så mobilsignalet forsvinder når man f.ex. kører forbi en skole - men hvad mener du?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere