2 danskere vil sælge nyre for 300.000 kr

I dag kan du sætte din nyre til salg på lifeauction.dk - hvis du vil være med til at kaste lys på problemet med organdonation

Der mangler organdonorer i Danmark og derfor rejser folk, der mangler f.ex. en nyre til Indien, hvor fattige er parat til at sælge deres indvolde for at få råd til mad.

Se også: Danskere glemmer at få et donorkort

Men nu vil Marco Evaristti med projektet Lifeauction.dk sætte fokus på problemerne og med hjemmesiden, plakater i bybilledet og programmer på TV2 Zulu, skal der nok komme gang i debatten:

Virkeligheden lige i fjæset
- Med mit projekt ønsker jeg at skabe en dialog omkring organdonation. Projektets omdrejningspunkt er hjemmesiden lifeauction.dk, hvor jeg bringer den handel, der allerede foregår, men som vi lukker øjnene for da den foregår i et fjernt fattigt land, ind over vores eget dørtrin.

Flere har sat nyre til salg
- Ved at opfordre en levende, rask dansker til at sælge sit organ bliver det forhåbentligt tydeligere, hvorfor det er vigtigt at flere giver tilladelse til at lade deres organer blive brugt når livet alligevel er slut, siger Marco Evaristti, der allerede har fået flere henvendelse fra unge mennesker i alderen 20-25 år, der er parat til at bytte en nyre med 300.000 kroner.

Hvad mener du? Er det en god måde at lave kampagne på og skal Danmark gøre som Holland, hvor alle automatisk - undtagen dem der aktivt melder fra - er organdonorer?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere