Professor: Tykke bør betale overvægt i fly

Hvorfor skal en tynd kvinde med overfyldte kufferter betale for overvægt, mens den smældfede mand med almidelig bagage slipper?

Flyselskaberne skal bruge flere penge for at transportere tykke mennesker end tynde mennesker - men billetterne koster det samme., Er det fair? (Foto: Thomas Borberg)
Flyselskaberne skal bruge flere penge for at transportere tykke mennesker end tynde mennesker - men billetterne koster det samme., Er det fair? (Foto: Thomas Borberg)

- Priser baseret på vægt er altså ikke en dum idé. Flybranchen er uden tvivl den branche hvor vægten er altafgørende for omkostningsniveauet, og derfor giver det også mening at lade vægten afgøre hvor meget du skal betale.

- Der er ikke tale om diskrimination af overvægtige, men udelukkende at der er en stor sammenhæng mellem vægt og udgifter.

Sådan skriver nationens! Mikael H. i en kommentar til 'Pas på vægten, stewardesse!' her på siden, og også på sydsvenskan.se kører debatten om, hvorfor overvægtige ikke betaler overvægt i flyet. Det er Princeton-professor Peter Singer, der har sat sindene hinsidan i kog med sin artikel. Han skriver bl.a.:

At flyve er ikke en menneskeret
- En tillægsafgift for overvægt, om den bliver udløst af bagage eller kropsfedt, skal ikke ses som en straf.

- Med afgiften kommer passagerne til at betale hvad det reelt koster at blive transporteret med fly til destinationen - og medpassagererne slipper for en ekstraudgift.

- At flyve er ingen menneskeret - og en øget afgift på flybrændstof er ikke bare et spørgsmål om penge. Det har også indflydelse på miljøet og dermed den globale opvarmning. Så størrelsen på mennesker pøvirker os alle, skriver professoren, og foreløbig har 86 svenske læsere blandet sig i debatten. De fleste glæder sig over, at nogen tager bladet fra munden:

Lange ben koster også ekstra
- Dem er høje betaler i forvejen for ekstra benplads, skriver MagnusK, der mener at det er oplagt, at lade overvægtige betale ekstra.

- Det er helt håbløst at kræve penge for 5 kilo bagageovervægt, men ikke for 30 kilo ekstra på kroppen.


De fleste læsere på sydsvenskan blev glade, da de læste artiklen om at tykke skal betale overvægt.

Hvad mener du?

1 af 2 Peter Singer er professor i etik. (Foto: Denise Applewhite/Princeton University)
2 af 2 Flyselskaberne skal bruge flere penge for at transportere tykke mennesker end tynde mennesker - men billetterne koster det samme., Er det fair? (Foto: Thomas Borberg)
0 kommentarer
Vis kommentarer