Avis: Arveafgift skal sættes op

Børsen har hørt et rygte om, at SF-ministre vil hente flere penge ud af afdøde danskere. På nationen! er protesterne allerede i gang

Hvor meget skal staten arve fra dig?
Hvor meget skal staten arve fra dig?

Hvert år dør der omkring 55.000 danskere, der i dag sammenlagt afleverer 3,8 milliarder i statskassen i såkaldt boafgift.

Det svarer til 69.000 per afdød dansker, men Børsen bringer i dag historien om, at de 3,8 milliarder ikke er nok. Og at især SF-ministre er varme på tanken om, at sætte procentsatsen op - i dag beskattes arv over 264.000 kroner med 15 procent eller 36,25 procent for henholdsvis nært beslægtede og andre arvinger - eller at sætte det afgiftsfrie beløb ned.

Læs også:

Justitsministeriet, der har Morten Bødskov i spidsen, ville ikke finde sig i at fem fætre og kusiner, skulle arve deres døde fætter. Og i dag fik Justitsministeriet Landsrettens ord for, at arven tilhører staten. (Foto: Jens Dresling) nationen Bødskov napper arv fra fætre og kusiner

Regeringen ønsker ifølge b.dk hverken at be- eller afkræfte oplysningerne, men udsigten til stigende arveafgift har allerede sat fut i nationens! debattører.

Du kan også blande dig i debatten - skriv et læserbrev til Ekstra Bladet. Klik her.

Vivi Helm-Petersen har oprettet en sag ' Fordyrelse af arveafgift! der foreløbig bliver støttet af 11 nationen!-medlemmer. En af dem er Christian L.:

- Arv bør staten ikke blande sig i - det er dobbeltbeskatning, når staten først beskatter løn mm. og så igen opsparing.

- Om forældrene bruger det hele på sig selv eller giver noget videre til børnene, bør staten ikke bestemme.

- Arveafgift straffer dem der sparer op og sikrer sig, mens dem der bruger løs ikke betaler denne skat.

Hvad mener du? Pengene fra en forhøjet arveafgift skal ifølge Børsen betale en nedsættelse af skat på arbejde - er arveafgiften et godt sted at hente flere penge?

0 kommentarer
Vis kommentarer