Tak Metro, sender 100 arbejdspladser til Tyskland

nationen! forstår ikke, hvorfor et østrigsk firma med tysk arbejdskraft skal støbe Københavns metro

Det bliver arbejdere i Tyskland, der skal støbe den nye Metro i København - og det er de kede af i Vemmelev, hvor det danske betonfirma Spæncom, vurderer at 100 mand kunne have haft fast arbejde i fire år. (Foto: Thomas Borberg)
Det bliver arbejdere i Tyskland, der skal støbe den nye Metro i København - og det er de kede af i Vemmelev, hvor det danske betonfirma Spæncom, vurderer at 100 mand kunne have haft fast arbejde i fire år. (Foto: Thomas Borberg)

- Synes det er trist at vi i DK har sat os selv i en situation hvor vi er nødt til at købe tingene i nabolandende, fordi at det er for dyrt i vores eget land. Og dette er samtidig med at vi mangler arbejdspladser.

Her ses den eksisterende metrotunnel i København. Cityring-udbygningen kommer til at bestå af betonelementer produceret i Tyskland. (Foto: Colourbox) Håndværkeren Tyskland skal støbe Københavns metro

Sådan skriver nationens! Kenneth T i en kommentar til nyheden om, at de ca. 120.000 betonelementer, den nye 30 kilometer lange metro Cityring i hovedstaden skal samles af, skal støbes i Tyskland. Af arbejdere, der betaler skat i Tyskland. Kenneth ærgrer sig over, at det ikke var et dansk firma, der fik ordren:

- Kender ikke den specifikke årsag til at det er dyrere i DK, men går ud fra at vi snakker skatter/afgifter på ting og sager, der gør at de danske beton-firmaer ikke kan følge med rent prismæssigt, skriver Kenneth og Søren R. fortsætter:

Kun gud bevarer Danmark
- Hvad fanden er nu det for noget pez......men ja, det er da med at give alt det bedste arbejde ud til udenlandsk arbejdskraft. Det kan jeg da godt se - Gud bevare danmark - der er ingen andre der gør det!

Det danske betonfirma Spæncom havde også budt på opgaven, og direktør René Kjærsgaard-Nielsen vurderer, at den havde givet fast arbejde til mindst 100 mand i fire år.

- Det er vel et projekt til over en halv milliard. Og dem havde vi været glade for hernede på Slagelse-egnen, der i forvejen er hårdt ramt af arbejdsløshed.

Hvad mener du? Er det ok at sende så store ordrer til udlandet? Eller skal danske arbejdere bare ned i løn?

Christian L. kan ikke se, at der er noget at ærgre sig over, og skriver:

- Bedste tilbud vinder. Danmark er en lille åben økonomi der har mest gavn af samhandel - tænk hvis danske virksomheder blev fravalgt i udlandet blot p.g.a. oprindelseslandet?

0 kommentarer
Vis kommentarer