Gækkebrevs-dilemma - skal man gætte?

Det er påske, og tid til børnene eller børnebørnenes gættebrev. Spørgsmålet er så, om du gætter eller lader som om....

Mit navne det står med biller - pas på det ikke kilder. (Privatfoto)
Mit navne det står med biller - pas på det ikke kilder. (Privatfoto)

- Selvfølgelig skal man ikke holde sit barn for nar.

Sådan skrev nationen!-medlem Henrik P. da vi tilbage i 2010 varmede op til påskeferien, ved at bringe det evige påske-dilemma 'Skal man gætte sit barns gækkebrev?' til debat.

Mere end 2000 svarede dengang på spørgsmålet, og et klart flertal på 68 procent svarede, at de lader som om, de ikke kan gætte afsenderen - mens andre 19 procent svarede, at de gætter, og kræver et æg:

De må tage ansvar
- Det er jo ikke svært at gætte hvem der sender sådanne gækkebrev. De skal lære intet kommer let her i livet, og de må tage ansvar for deres handlinger. Peter på 6 år kommer til at skylde et påskeæg til farmand, hvis det var hjemme hos os, skrev Henrik, der altså tilhørte de 19 procent, mens Tommy helt klart tilhørte flertallet:

- Jeg har da masser af gange fået gækkebreve, gået i dagevis og højlydt 'tænkt' over hvem afsenderen kunne være, spurgt ungerne om de havde nogen ideer osv...Sjovt, underholdende og med masser af gode stunder på den konto.

- Hvis I leger gemme, går du så også direkte hen og finder din dreng når i leger gemme, eller løber fra ham hvis i løber om kap?

Har du fået et gækkebrev? Og ved du hvem det er fra?

0 kommentarer
Vis kommentarer