Påske-krise: Lammesteg snart udsolgt

'Forbavsende meget'. Sådan beskriver COOPs Jens Juul Nielsen salget af fersk lammekød her bare to dage før påske-middagene begynder

Drømmer du om at sætte tænderne i et friskslagtet stykke lammekølle, så skal du skynde dig. Kunderne har foreløbig købt 'forbavsende meget' fersk lammekød, lyder det fra COOP.
Drømmer du om at sætte tænderne i et friskslagtet stykke lammekølle, så skal du skynde dig. Kunderne har foreløbig købt 'forbavsende meget' fersk lammekød, lyder det fra COOP.

Lamme-køllen ligger lige så sikkert på påskebordet, som anden gør det på julebordet. Men nationen!-medlem Søren K melder nu om problemer med at skaffe lammekød - han har måtte ringe rundt fire steder på Københavns Vestegn før han fandt nogle køller i Føtex:

- Og de sagde at de var ved at være udsolgt, fortæller det sultne nationen!-medlem, og et opkald til COOP - der som bekendt driver Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta og Irma - så er der absolut noget om snakken:

- Der er solgt forbavsende meget fersk lammekød de seneste dage, siger Jens Juul Nielsen, der har talt med slagtere i COOPs butikker.

- Så man skal skynde sig, hvis man ikke kan klare sig med frossen lam, siger Steen Juul.

Det frosne lam er der ifølge COOP-chefen rigeligt af.

Har du også konstateret at kølemontrene er ved at løbe tør for lamme-kød? Og har du en opskrift på en god påske-flæskesteg?

Ifølge hjemmesiden godpaske.dk er påskelammet symbol for det offer Jesus gjorde. Han lod sit liv for vores synder selvom han selv var uskyldig - han blev et offerlam.

Under katolicismen var det tradition at præsterne udleverede lykkeamuletter i form af små lam formet i voks. Velhavende folk fik ofte lavet disse lam i metal, da de så kunne bruges som smykker.

Jøderne har også brugt lammet som symbol. Man spiste lam ved fejringen af påsken og brugte lammets blod til at smøre på dørkarmene i huset, for at holde døden væk. Når dørkarmene var smurt med blod, gik dødens engel forbi disse huse.

Lammet er også et symbol på foråret - små søde lam der springer rundt på en dejlig forårsdag er noget der kan bringe forårsfornemmelser frem i alle.

1 af 2 
2 af 2 Drømmer du om at sætte tænderne i et friskslagtet stykke lammekølle, så skal du skynde dig. Kunderne har foreløbig købt 'forbavsende meget' fersk lammekød, lyder det fra COOP.
0 kommentarer
Vis kommentarer