Adresse-trick: Fuppede kommune for 600k

To adresser - men de boede reelt sammen på én. Par fra Frederikshavn skal betale godt 600.000 kroner tilbage til kommunekassen.

Børnetilskud, boligsikring, fripladser i daginstitutioner, tillæg til førtidspension. Jo, parret fra Nordjylland fik ekstra på alle hylder fordi de ikke boede sammen - men nu har kommunens kontrollører bevist over for retten, at parret alligevel boede under samme tag og i sov i samme seng. Og derfor er 600.472 kroner nu på vej tilbage i kommunekassen i Frederikshavn, skriver nordjyske.dk

Andre store sager
- Parret er blevet dømt for socialt bedrageri af særlig grov karakter. Grunden til at sagen er så alvorlig er, at det har stået på i fire år, fortæller Gitte Munk fra kommunen, og lover at der er et par andre store sager på vej.

Se også: To ud af tre kender en socialbedrager

Det er ikke i orden at snyde mere
I takt med at kommunernes økonomi er blevet mere og mere presset, så har Gitte Munk i øvrigt noteret sig, at folk ofte hjælper Kontrolenheden på vej:

- Folk er flinke til at give os små hint, når der er noget galt. Folk synes ikke længere, at det er i orden at snyde det offentlige. Det synes jeg i høj grad, at vi kan mærke.

Hvad mener du? Kan du finde på at stikke nogen, der snyder med offentlig støtte?

Artiklen har fået flere nordjyske- læsere til at reagere. Bl.a skriver Henrik Madsen, at man bør se på, hvor mange penge enlige kan få fra det offentlige:

- Det virker ihvertfald helt sort at man kan få 150.000 ekstra om året hvis man bor hver for sig i forhold til hvis man er samboende...Nok er der ting der er dyrere for den enlige men 150.000 Kr. er jo helt vildt.

- Derfor.....Fint at man har fået øjnene op for dem som snyder men man burde også kigge lidt på de satser der gør at det kan betale sig at snyde.

Udover erstatningen så er parret blevet idømt hver et års ubetinget fængsel, og desuden skal kvinden aftjene 150 timers samfundstjeneste.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere